Mısır'dan İsrail önlemi: Gazze sınırına duvar

Mısır yönetiminin, İsrail'in Refah'a kara operasyonu düzenlemesiyle Gazze Şeridi'nden yaşanabilecek kitlesel bir göçe karşı Sina'da tampon bölge oluşturmaya başladığı belirtildi. Mısır ise, böyle bir girişimlerinin olmadığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2024 13:45 GÜNCELLEME 17.02.2024 12:40 DÜNYA
Mısır'dan İsrail önlemi: Gazze sınırına duvar
Mısır'dan İsrail önlemi: Gazze sınırına duvar

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde 1 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Refah kentine kara operasyonu gerçekleştirme planına yönelik endişeler devam ederken, Mısır yönetimi harekete geçti.

Duvarın çekildiği alan

Sina İnsan Hakları Vakfı (SFHR) tarafından yapılan açıklamada, Mısırlı yetkililerin Gazze Şeridi'nden kitlesel bir göç olması durumunda mültecileri kabul etmek amacıyla Sina'da 12 Şubat'ta 7 metre yükseklikte duvarlarla çevrili bir tampon bölge inşa etmeye başladığı belirtildi.

Duvarın inşası devam eden bölüm

Bölgenin 10 gün içinde hazır hale getirilmesinin hedeflendiği, çalışmaların Mısır Silahlı Kuvvetleri Mühendislik İdaresi gözetiminde ve yoğun güvenlik önlemleri altında yürütüldüğü kaydedildi. Bölgede yürütülen çalışmalardan görüntü de paylaşıldı.

Duvarın inşa edilen bölümü

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberinde, acil durum planlarının bir parçası olarak Gazze Şeridi yakınlarında 100 binden fazla kişiyi barındırabilecek duvarlarla çevrili bir bölge oluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Duvarın inşa edilen bölümü

ABD'li yayın kuruluşu CNN International ise, konuyla ilgili haberinde uydudan çekilen fotoğraflara yer vererek Mısır'ın Gazze sınırında duvarlarla çevrili yeni bir tampon bölge inşa ettiğini belirtti.

Refah'ta iç içe geçmiş kampların uydudan çekilmiş görüntüsü

MISIR İDDİALARI YALANLADI

Mısır Devlet İstihbarat Servisi Başkanı, "(Tampon bölge) Bunun gerçeklik payı yok. Filistinli kardeşlerimiz ve Mısır böyle bir olasılık için hiçbir hazırlık olmadığını söyledi." diye konuştu.

Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan da "Mısır, Gazze ile olan sınıra paralel bir bölgede Filistinlilerin barınması için birimler inşa etme hazırlığında olduğu yönünde sosyal medyada dolanan haberleri kesin bir dille yalanlamaktadır. Mısır'ın, mevcut kriz yaşanmadan çok önce de sınırda kurduğu bir tampon bölge ve duvarlar vardı. Bunlar, dünya üzerindeki her devletin, egemenliğini ve sınır güvenliğini korumak için aldığı tedbirlerdendir" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 69 TÜMÜ
  • Çeçen 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbim zalimleri kahhar ismi hürmetine kahru perşan eylesin
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Günümüz Araplarını hiç tanımamışlar
    Cevapla
  • Reis Fatih Erbakan* 2 ay önce Şikayet Et
    Ramazan ayına tüm islam alemi nasıl girecek acaba ?milyarlarca müslüman kenetlense gazzeye yönelse israildeki bir avuç siyoni canını kurtarmak için arkasına bakmadan ortadoğudan kaçar gider.Araplar millet olarak bir bütünleşse ve islam alemiyle kenetlense vallahi ortadoğudaki siyonist çıban sökülüp atılır.
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı Baş yolda geliyor. Rezil dünyadan Cennete göç eden şehit kardeşlerimizin intikamını mutlaka alan gelecek. Yahudilerin ölüleri cehenneme gitti hiç şüphen olmasın.
    Cevapla
  • Dinim İslam 2 ay önce Şikayet Et
    İTRAİL bütün Müslümanlardan korkmuyorsa yazıklar olsun hepimize. Yarın mahşerde hasabını sorarlar. Allah bizleri afedsin.
    Cevapla
  • Aslı 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail diye bir ülke yok israiloğulları var Yani anlatmak istediğim Büyük filistin kurula bilmesi içün önce tüm filistinli kardeşlerimiz oradan çıkartılmalı Sonra orası mahluklardan ( israiloğullarından) temizlenmeli yani desenfekte edilmeli .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR