Biden zehirli olmadığını kanıtlamak için su içti

Kaza nedeniyle kimyasalların yayıldığı bölgeye giden ABD Başkanı Biden, halkın gözünün önünde su içti. Biden, içme suyu kaynaklarının temiz olduğunun mesajını verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2024 13:43 GÜNCELLEME 17.02.2024 13:43 DÜNYA
Biden zehirli olmadığını kanıtlamak için su içti
Biden zehirli olmadığını kanıtlamak için su içti

ABD Başkanı Joe Biden, tren kazasının yıl dönümünde Ohio’yu ziyaret etti. East Palestine kasabasında incelemelerde bulunan Biden, bazı işletmeleri ziyaret etti ve halkla bir araya geldi.

Kasabada birçok çalışma yürüttüklerini kaydeden Biden, birçok sosyal ve ekonomik programla bölgeyi yeniden kalkındıracaklarını belirtti.

Biden’ın halkla buluşması sırasında dikkat çekici bir an yaşandı. Biden, çevre felaketinden etkilenen bölgede içilen suyun temiz olduğunu göstermek için, masada duran bir bardak suyu içti. O anlar ABD medyasında geniş yer buldu.

ABD Çevre Koruma Ajansı Başkanı Michael Regan ise konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki su kuyuları ve belediye tarafından sağlanan suların yakından takip edildiğini belirterek, "Raydan çıkma nedeniyle yüksek düzeyde kirliliğe maruz kalma olmadı." dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Ohio eyaletinin East Palestine kasabası yakınlarındaki demir yolunda kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonunun 3 Şubat'ta raydan çıkarak patlaması sonucu kimyasal madde çevre felaketine neden oldu.

Patlamalar sonrası çevreye yüksek miktarda zehirli kimyasalın yayılmasıyla bölge sakinlerinin tahliyesine karar verildi.

Hadisenin ardından bölge sakinlerinde baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik gibi şikayetler ile hayvan ölümlerine rastlanıldığı haberleri medyada yer almıştı.

Kazaya karışan trenin bağlı bulunduğu Norfolk Southern adlı şirket yaptığı açıklamada, alanı çevreye duyarlı şekilde temizlediklerini, bölge halkına kazadan kaynaklı kayıplar için maddi yardım yaptıklarını duyurmuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Yaşar dede 2 ay önce Şikayet Et
    Öyle kolay gebermek yok çok çekecek, dünyayı kana bulmayan KAFİR.
    Cevapla
  • Tttttt 2 ay önce Şikayet Et
    Milimle kaçırmış abd liler. İki damla siyanür damlatamamışlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Zehir zehirlenmiştir
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bu gebermez siz içmeyin
    Cevapla
  • Sahin 2 ay önce Şikayet Et
    Bu adama zeten dokunmaz bu yaşamıyorki zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR