Son dakika: İsrail Refah'a saldırıya hazırlanırken ABD'den korkunç hamle!

1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze’nin güneyindeki Refah kentine saldırıya hazırlanırken, ABD yönetiminin de Tel Aviv’e on milyonlarca dolar değerinde binlerce bomba ve mühimmat göndermeyi planladığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2024 19:40 GÜNCELLEME 18.02.2024 10:34 DÜNYA
Son dakika: İsrail Refah'a saldırıya hazırlanırken ABD'den korkunç hamle!
Son dakika: İsrail Refah'a saldırıya hazırlanırken ABD'den korkunç hamle!

İsrail'in yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'deki katliamı devam ederken, ABD yönetiminin de Tel Aviv'e silah desteği sürüyor.

The Wall Street Journal (WSJ) Gazetesi, Biden yönetiminin İsrail'e silah göndermeyi planladığını yazdı.

ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, İsrail’e gönderilecek silah teslimatının her birinden yaklaşık bin adet olmak üzere MK-82 türü bomba, KMU-572 saldırı mühimmatı ve FMU-139 bomba fitillerini içerdiği kaydedildi.

ON MİLYONLARCA DOLAR DEĞERİNDE

Silahların on milyonlarca dolar değerinde olduğunun tahmin edildiği belirtilen haberde, sevkiyatın hala ABD yönetimi tarafından incelendiği ve Biden yönetiminin teslimatı kongreye sunmadan önce detaylarının da değişebileceği vurgulandı.

Haberde silah teslimatı planının İsrail’in bir milyondan fazla insanın sığındığı Refah’a saldırı planları sırasında geldiğine dikkati çekilerek, “İsrail hükümetinin bölgesel tehditler nedeniyle hızlı bir şekilde bu silahları almayı istediğine” yer verildi.

ABD’nin, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana Tel Aviv yönetimine yaklaşık 21 bin hassas güdümlü mühimmat sağladığı ve İsrail’in bunların yarısını kullandığı aktarılan haberde, ABD istihbarat değerlendirmesine göre kalan silahların İsrail’in Gazze’deki saldırılarını 19 hafta daha sürdürmesi için yeterli olacağı kaydedildi.

Öte yandan İsrail’in Hizbullah’a karşı saldırı başlatması durumunda “bu sürenin günlere kadar daralacağı” da ifade edildi.

YERİNDEN EDİLMİŞ FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI REFAH

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,4 milyona ulaştı.

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Refah'a saldırı planı hazırlanması" talimatını vermişti.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 212 TÜMÜ
  • Ertuğrul 2 ay önce Şikayet Et
    En büyük katil İsrail ABD kadar BAE Suud ve Mısır denen yahudi uşağı yöneticileridir.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bırakın israili siyonisti onların ne tür insan olduğu belli. Bu mısır yemen bae sud kuveyt ne yapıyor.. ??? Siyon gücünü bunlardan lmıyor mu?
    Cevapla
  • Hakkı 2 ay önce Şikayet Et
    ABD dünyanın başına,beladır.ABD dünyada var oldukça huzur ve güvenlik olmaz.ABD siyonist israile desdek vermese mazlum Filistinliler can vermezdi.Bu şeytani ülkeler (ABD,israil,ingiltere,AB ülkelerin büyük çoğunluğu)birbirinden bulsun ki dünyaya huzur gelsin.
    Cevapla
  • Aziz 2 ay önce Şikayet Et
    ABD olduğu süre dünyada barış olmaz. İnşallah ABD'NİN de sonu gelir
    Cevapla
  • Recep 2 ay önce Şikayet Et
    3-5 F-16 uçak ve mühimmat alayım diye abd ye top mermisi hattı kurmayı kabul edenler bu muhimmatin israil e de gideceğini düşündüler mu acaba! Bir de diyorlar ki kendi gobegimizi kendimiz keseriz. Buyurun buradan yakın.Nokta....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR