Katar Başbakanı Al-Thani'den Refah açıklaması: Durum tüm bölge için çok tehlikeli olacak

Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, “Zaman bizim lehimize değil, Refah'taki durum geliştikçe tüm bölge için çok tehlikeli olacak” diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2024 07:41 GÜNCELLEME 18.02.2024 09:20 DÜNYA
Katar Başbakanı Al-Thani'den Refah açıklaması: Durum tüm bölge için çok tehlikeli olacak
Katar Başbakanı Al-Thani'den Refah açıklaması: Durum tüm bölge için çok tehlikeli olacak

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı devam ediyor. Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani konferansta yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılar nedeniyle ateşkes için yürütülen müzakerelerin seyrinin iyi gitmediğini belirterek, “Son birkaç gündür gidişat pek umut verici değil ancak her zaman tekrarladığım gibi, her zaman iyimser kalacağız ve zorlamaya devam edeceğiz” dedi.

"MÜZAKERELERİN İNSANİ KISMINDA HALA BAZI ZORLUKLAR GÖRÜYORUZ"

Müzakerelerin ayrıntılarına giremeyeceğini ancak geçmiş anlaşmalarda olduğu gibi 2 unsurun söz konusu olduğunu kaydeden Al-Thani, bu unsurların Gazze’deki insani şartlar ile bölgede esir tutulanlara karşılık serbest bırakılacak Filistinlilerin sayısı olduğunu açıkladı. Al-Thani, “Bu anlaşma sürecinde daha büyük bir ölçekte konuştuğumuza inanıyorum ama bu müzakerelerin insani kısmında hala bazı zorluklar görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılara da değinen Al-Thani, “Zaman bizim lehimize değil, Refah'taki durum geliştikçe tüm bölge için çok tehlikeli olacak” dedi.

KAYNAK : İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Orhan 2 ay önce Şikayet Et
    Artık İsrail vurulmalı. Savaşsa savaş. Bıçak kemiğe dayandı.
    Cevapla
  • Kul Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm bölge için çok tehlikeli olacak. Bunu herkes biliyor. Ama etkili ve yetkili kişiler bir türlü harekete geçmiyor. Şu şeref yoksunu siyonist İsrailden ne çok korkuyorsunuz. Topunuza yazıklar olsun, yuh olsun.
    Cevapla
  • Hakikat 2 ay önce Şikayet Et
    Hem uzumu ye.Hem bagin sahibini dov.Dovmuyorsun,katlediyorsun.
    Cevapla
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu adamlar bır avuc toprak satın alarak bagımsızlık ılan edıyorlar sonra tum fılıstını ıstila edıyorlar ve şimdide gazze bızzım topragımız dıyor senın orda hıc bır toprak parcan yok israil sen istilacısın işgalcisin ve kendı toprağında yasayan ınsanları terorıst ılan edıyorsun ya olduruyorsun ya goce zorluyorsun bu barbarlık soykırım etnık temızlık başka acıklaması yok
    Cevapla
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Dalalım artık çok geç kalındı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR