Rusya, savaşta ailelerinden ayrı düşen 11 çocuğu Ukrayna’ya iade etti

Rusya, Katar’ın arabuluculuğunda savaşta ailelerinden ayrı düşen 11 Ukraynalı çocuğun ülkelerine geri gönderildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.02.2024 20:27 GÜNCELLEME 20.02.2024 12:47 DÜNYA
Rusya, savaşta ailelerinden ayrı düşen 11 çocuğu Ukrayna’ya iade etti
Rusya, savaşta ailelerinden ayrı düşen 11 çocuğu Ukrayna’ya iade etti

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sırasında ailelerinden ayrı düşen Ukraynalı çocuklardan bazıları Katar’ın arabuluculuğunda ülkelerine geri gönderildi.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Katar Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle 11 Ukraynalı çocuk, Rusya Devlet Başkanlığı Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova tarafından ailelerine ulaştırılmaları için Katar’ın Moskova Büyükelçisi Ahmed bin Nasser bin Jassim Al Thani’ye teslim edildi.

Lvova-Belova yaptığı açıklamada, “Bugün burada 11 çocuk var ve her birinin ayrı hikayesi var. Aralarında 2 engelli çocuk bulunuyor. Süreci bizzat yürüttüğünüz için Katar Büyükelçiliği’ne ve size teşekkür ederim” dedi.

Al Thani ise, Rusya ve Katar liderlerinin süreçte etkili olduğunu söyleyerek, “Çalışmalarınız ve yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu yönde çabalarımızı sürdüreceğiz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’ye teşekkür ediyorum. İlişkilerimiz verimli bir şekilde gelişiyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırıların ardından birçok çocuk Rusya'ya götürülmüş, Ukrayna tarafı Rusya’yı çocukları kaçırmakla suçlamıştı. Rusya ise mültecilerle birlikte gelen çocukların kaçırılmadığını ve ailelerinden koparılmadığını, aksine savaştan zarar görmemeleri için koruma altına alındıklarını savunmuştu.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Serdem 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudiden daha zalimi yok.Şavaşın bile hukukunu yok ettiler.Ruslara kurban olsunlar
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Oyun büyük. Benim tezim şudur ki sanki Yahudiler ile Ruslar danışıklı dövüş yapıyorlar. İkisi de Müslüman Türk topraklarına gözlerini diktiler. Planları işliyor. Bu işin sonu felaket. Yok olmuş İsrail hiç olmuş Rusya dünyayı bekliyor. Bu benim görüşüm.
    Cevapla
  • Vay bee 2 ay önce Şikayet Et
    Ulan Zalim Ruslar bile İsrailden çok daha merhametli gözüküyor.
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler dünyanın başına bela zelenski de Yahudi natota üyelik işini çıkartmasa Ruslar Ukrayna'ya saldıracak değildi
    Cevapla
  • Hak sever 2 ay önce Şikayet Et
    Herşey o kadar basit değil.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR