Gazze'deki Hamas lideri Yahya Sinwar hakkında çifte iddia

Hamas'ın yurtdışındaki siyasi liderliğinin, grubun Gazze'deki askeri lideri Sinwar'ı değiştirmek istediği iddia edildi. Suudi gazetesine konuşan İsrailli istihbarat yetkili ise, Sinwar'ın esirlerle Mısır'a gitmiş olabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2024 11:00 GÜNCELLEME 20.02.2024 11:57 DÜNYA
Gazze'deki Hamas lideri Yahya Sinwar hakkında çifte iddia
Gazze'deki Hamas lideri Yahya Sinwar hakkında çifte iddia

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas'ın yurtdışındaki siyasi liderliğinin, grubun Gazze'deki askeri lideri Yahya Sinwar'ın yerine başka birini aradığını öne sürdü. Hamas'ın Han Yunus'taki tugaylarının dağıtıldığını öne sürüp İsrail'in Refah'a yönelik saldırı hazırlıklarına vurgu yapan Gallant, "Hamas, komutanlarına güvenmiyor. Bu çok dikkat çekici bir şey. Örgütün Gazze istasyonuna ulaşılamıyor. Liderliğin, sahada konuşabileceği kimse yok. Bu, Gazze'yi kimin yöneteceğine dair bir tartışma olduğu anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

"MISIR'A GİTTİ" İDDİASI

Öte yandan Suudi gazetesi Elaph, İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Sinwar'ın kardeşi ve bir birlikle yakın zamanda Refah'taki tünellerden Mısır'a gittiği yönünde bilgi bulunduğunu iddia etti. Sinwar'ın giderken yanında İsrailli rehineleri de aldığı ifade edildi.

2017'DEN BERİ HAMAS'IN GAZZE LİDERİ

2011'de tutuklu değişimi anlaşması kapsamında serbest bırakılan Yahya Sinwar, 2017'den bu yana Gazze'deki Hamas güçlerinin lideri konumunda.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Zionist seytanlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR