Tataristan'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'a 'Devlet Dostluk Nişanı' verildi

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'a "Devlet Dostluk Nişanı" verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2024 09:21 GÜNCELLEME 22.02.2024 09:21 DÜNYA
Tataristan'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'a 'Devlet Dostluk Nişanı' verildi
Tataristan'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'a 'Devlet Dostluk Nişanı' verildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Caparov ile Minnihanov, Tataristan'ın başkenti Kazan'da bir araya geldi.

Görüşmede, Kırgızistan ile Tataristan arasındaki ikili işbirliğinin derinleştirilmesi ve genişletilmesine ilişkin konular ele alındı.

Liderler, ikili ilişkilerini daha da geliştirmeye yönelik 2024 ve 2025'te ortak Kültür Günleri yapılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Caparov, Minnihanov'u, Kazan'da başlayan "Geleceğin Oyunları" 1. Uluslararası Spor Turnuvası'nın başarılı organizasyonundan dolayı tebrik etti.

Minnihanov da Tataristan'ın uluslararası otoritesinin güçlendirilmesine yönelik özel hizmetler için Caparov'a "Devlet Dostluk Nişanı" takdim etti.

Caparov, "Bu yüksek ödül, Kırgızistan, Tataristan ve Rusya Federasyonu arasındaki sarsılmaz dostluğun bir sembolü olsun." ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR