Mısır'da Firavun II. Ramses'in heykeline güneş vurdu

Mısır'ın Asvan kentindeki Ebu Simbel Tapınağı'nda bulunan Firavun II. Ramses'in heykeline güneş ışığı vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2024 19:06 GÜNCELLEME 22.02.2024 19:06 DÜNYA
Mısır'da Firavun II. Ramses'in heykeline güneş vurdu
Mısır'da Firavun II. Ramses'in heykeline güneş vurdu

Mısır'da devlete bağlı Ahram gazetesinin haberine göre, yılda sadece iki kez gerçekleşen doğa olayını yerli ve yabancı 4 bin 100 turist izledi.

Ebu Simbel Tapınağı'ndaki olaya çeşitli kutlamalar ve folklor gösterileri de eşlik etti.

Firavunlar dönemindeki Mısır'da, Ebu Simbel ve çevresinin, astronomi açısından önemli bir bölge olduğu biliniyor. Ebu Simbel'in kuzeybatısında 11 bin yıl öncesine dayanan taş pusula ile yağmur yağma zamanını gösteren taş saat bulunuyor.

Asvan'da dağın içi oyularak 20 yılda yapılan Ebu Simbel Tapınağı'nın kapısında 4 dev Ramses heykeli bulunuyor. Söz konusu tarihi olay sadece, II. Ramses'in "doğum günü" kabul edilen 22 Ekim ve "taç giyme günü" olduğu belirtilen 22 Şubat'ta gerçekleşiyor ve 20 dakika sürüyor.

Antik Mısır'da, Firavun II. Ramses heykelinin yüzüne güneş ışınlarının vurduğu 22 Ekim "tarım" mevsiminin, 22 Şubat ise "hasat" mevsiminin başlangıcına işaret ediyordu.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Filistin 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH'IN takdiri.. Mevla güneşi dogdurmasa,o doğa olayı nasıl olacak acaba.. bakış açısı senede iki kez olması ve her sene olması hiç mi beynini çalıştırmaz insanların.. ALLAH a hamd olsun selamün aleyküm müslüman kardeşler ime☝️
    Cevapla
  • Anlatsam da anlamaz 2 ay önce Şikayet Et
    Mesele doğa olayı değilki.. neyse
    Cevapla
  • Çetin cetin 2 ay önce Şikayet Et
    İyi güzel haber yapış birisi en önemli olanı ıskalamıs Firavun'un secdede olan eykelinide İngiltere'deki müzede olan öldürken secdeye kapandıgını paylassaydı bilgilendirmis olurdu hayırlı bir paylaşım olurdu İyi güzel paylaşım olurdu Firavun'un İngiltere'deki müzede secde ederek ölü mumyasını paylassaydı hayırlı bir paylaşım olurdu
    Cevapla
  • Halo 2 ay önce Şikayet Et
    Zeki sana : İnsanların bir çoğu secde ediyordu tapindigi şeye. Firavuna bile secde ediyorlardı yani.
    Cevapla
  • Zeki 2 ay önce Şikayet Et
    Ne secdesi milattan önce 3binli yıllarda İslamiyet mi vardı neden bahsediyorsun
    Cevapla
  • Vahide 2 ay önce Şikayet Et
    Bunları niye bu kadar abartırsınız anlamadım mimar Sinan'ın yaptığı eserlere bakın ilimi ve bilimi görürsünüz ,daha harzmi var sonra alı kuşçu sonra Piri reis sonra Lokman hekim sonra evliya çelebi sonra hezarfen Ahmet Çelebi sonra biruni var daha aklıma gelmeyen bir sürü müslüman bilim adamı var
    Cevapla
  • Ela 2 ay önce Şikayet Et
    Buraya gidip gorseydiniz bu yorumu yapmazdiniz
    Cevapla
  • Pala 2 ay önce Şikayet Et
    La sen nasıl bir embesilsin
    Cevapla
  • -Gözlemci 2 ay önce Şikayet Et
    Haber değeri var..Kur'an ayetinde Lut kavminin olduğu yerlere bakmamız istenir.bilgi bilgidir
    Cevapla
  • Turabi 2 ay önce Şikayet Et
    Akhenaton yada 4.Amonhutep Allah'a iman etmiş olan tek firavundur.Bütün putları kırdırmış ve Hz.Yusufun tebliğinden sonra müslüman olup ismini Akhenaton olarak değiştirmiştir.Akhenaton tek tanrı demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR