BM'nin 140'tan fazla üyesi Filistin devletini ve Doğu Kudüs'ü başkenti olarak tanıdı”

Lübnan’ın Hollanda Büyükelçisi Abdel Sattar Issa, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) yaptığı konuşmada, “Lübnan ve BM'nin 140'tan fazla üyesi Filistin devletini ve Doğu Kudüs'ü başkenti olarak tanıdı” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2024 20:35 GÜNCELLEME 22.02.2024 20:36 DÜNYA
BM'nin 140'tan fazla üyesi Filistin devletini ve Doğu Kudüs'ü başkenti olarak tanıdı”
BM'nin 140'tan fazla üyesi Filistin devletini ve Doğu Kudüs'ü başkenti olarak tanıdı”

Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) "İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü" duruşmaları 4’üncü gününde devam ediyor.

Hollanda'nın Lahey kentindeki Barış Sarayı'nda düzenlenen duruşmada Lübnan söz aldı.

Lübnan’ın Hollanda Büyükelçisi Abdel Sattar Issa, yaptığı konuşmada UAD'ye Orta Doğu'da barış ve Filistin halkına adalet sağlanması için yardımcı olma çağrısında bulunarak, “Bazı ülkelerin İsrailliler ve Filistinliler arasındaki ikili müzakerelerin önüne geçeceği gibi ‘sapkın bir argümanla’ UAD'den BM Genel Kurulu'na tavsiye kararı vermemesini istemesi yanlıştı. Hukuk, ister kamusal ister özel düzeyde olsun, siyasi kaymayı önleyen bir çerçevedir” dedi.

"İSRAİL SALDIRGANLIK SUÇU İŞLİYOR"

İsrail'in Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Filistin topraklarındaki işgalini sona erdirmesi ve Filistin halkının kendi geleceğini tayin hakkını kabul etmesi halinde diğer tüm ihlallerin ortadan kalkacağına dikkat çeken Issa, "1967'den bu yana İsrail, toprakları ilhak etmeden önce yasadışı bir şekilde işgal ederek saldırganlık suçu işlemektedir” dedi.

"İSRAİL FİLİSTİN'E TAZMİNAT ÖDEMELİ"

Lübnan ve BM'nin 140'tan fazla üyesinin Filistin devletini ve Doğu Kudüs'ü başkenti olarak tanıdığını hatırlatan Issa, "İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşimlerini kaldırmalı ve buradan çekilmelidir” ifadelerini kullanarak, İsrail’in Filistin’e tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Hıdır 2 ay önce Şikayet Et
    Bu milletin şuuru idraki çok yükseldi, artık maddi saiklerle oy ve tecih kullanma durumu eskilerde kaldı, öyle ecevit in yuzde 22 den yüzde 1 inmesi gibi beklentiler iş görmüyor, yani parayı veren düdügü çalar devri eskilerde kaldı, paranın büyügü emperyalistlerde ama eskisi gibi iş görmüyor.
    Cevapla
  • Vatan sever 2 ay önce Şikayet Et
    İlk hamle: köylüye engelsiz ucuz motorin sağlamak. İki: 20 günde hastane açtık aynı hızla yeteri kadar gübre fabrikası açmak(uygun fiyatla köylüye ulaştırmak,direkdevlet). Bu hamle tencere saldırısını bloke edecektir. Üç:piyasa denetleme mekanizması( tarladan kaça alındığı kaça satıldığı ) sonrasında diğer sorunlar teşhis ve imha. İnşallah o zaman daha güçlü olacağız. Allah utandırmasın.
    Cevapla
  • Rahmi savas 2 ay önce Şikayet Et
    Marketlerde sivri biberin kilosu 100 tl tarlada ne kadar acaba hukumetimizin acil denetlemesi gerekiyor bu isin iyice civigi cikti sesim geliymi
    Cevapla
  • Vatan sever 2 ay önce Şikayet Et
    Aslı olan doğru teşhistir.Teşhis doğru olunca tedavi de doğru olur. Bugün ki uçuk fiyatların sebebi 2019'da başlayan patates soğan saldırısıdır. O gün bunu görüp tedbir alınsaydı bu açık kapıdan girip herşeyi felç edemeyeceklerdi. Bu tespit sadece bir tanesi.daha fazlası var.ve hala çözüm mevcut. Yeter ki devlet: sorunları tespit imha için harekete geçsin. İlk hamle...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Abi togg yaptikta ne oldu. 1800000 fiyatı var. Elin arabası 1600000 bizim araç daha ucuz olması gerekmez mi. Ne yazık ki bu ülkede hiç bir başarı cezasız kalmıyor. Iyi biber yetiştirirsen biberi de bedavaya satan bulup senin biberini değersiz gösterirler.. batmışsın iflas etmişsin hikaye.. dükkanlar satış yapmadan akşam ediyor. Iyi niyet göremiyorum. Çözüm çok. Yeterki bir olalım
    Cevapla
  • Vatan sever 2 ay önce Şikayet Et
    Savunmada olduğu gibi diğer eksiklerimizi de tespit edip en iyisini; yabancı markalar gibi kazık değil, özde yerli ve milli bakışla daha uygun bir fiyatla milletimize sunulup: çöpe değil kaliteye kavuşturulduğunda zaten bu millet kimseye sormaz gerekeni yapar. Devletimiz bu eksiklere el attığında bu sorun kendiliğinden çözülür.
    Cevapla
  • Kara kutu 2 ay önce Şikayet Et
    SELAM VE DUA ILE, bim sok migros cayir cayir israil mallari satarken ve bizim millet bunu alirken hangi birlikten muslumanliktan bahsediyoruz ,evet diger temizlik malzemelri kalitesiz leke birakiyor ama cok sukur israil mallari gibi musluman kani birakmiyor ...birde su buyuk ulkeyiz milleti yalanini birakalim artik ,ahlaksizligimiz diz boyu. Etrafiniza ve kendinize bir bakin nekadar isl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR