İsrail katliam planını Mısır'a sundu: Bölgesel savaş çıkabilir

İsrail'in Refah'ta katliam planını Mısır'a sunduğu Kahire'nin ise İsrail'i Ramazan ayındaki eylemlerine karşı uyardığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2024 16:26 GÜNCELLEME 25.02.2024 16:41 DÜNYA
İsrail katliam planını Mısır'a sundu: Bölgesel savaş çıkabilir
İsrail katliam planını Mısır'a sundu: Bölgesel savaş çıkabilir

İsrail'in Refah'ta katliam planını Mısır'a sunduğu Kahire'nin ise İsrail'i Ramazan ayındaki eylemlerine karşı uyardığı ortaya çıktı.

YTnews'da yer alan habere göre İsrailli yetkililer Hamas'a karşı savaşın, Hamas'ın gelişmiş silah tedarikinin can damarı olan Refah'a saldırı olmadan sona eremeyeceğine inanıyor.

Cumartesi günü Başbakan Binyamin Netanyahu, Mısır'la gerilimin artmasını önlemek amacıyla sivillerin tahliyesi de dahil olmak üzere Refah'a yönelik operasyonel planları onaylamak için kabineyi toplayacağını, geri kalan dört Hamas taburunun ortadan kaldırılmasına yönelik planların da Meclis'e sunulacağını söyledi. 

TÜM BÖLGEYİ ETKİLER

Üst düzey bir Mısırlı yetkili Cumartesi günü, Ramazan'da Gazze'de uzayan savaş konusunda uyarıda bulundu. Hükümetinin İsraillileri, Ramazan ayında Gazze'ye yapılacak bir saldırının sadece İsrail'i değil tüm bölgeyi etkileyecek ve halihazırda patlama tehlikesi taşıyan bir krize yol açacağı konusunda uyardığını söyledi.

İsrail'den alçak plan! Netanyahu, Refah için kabineyi toplayacakİsrail'den alçak plan! Netanyahu, Refah için kabineyi toplayacak

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 140 TÜMÜ
  • Önce vatan 2 ay önce Şikayet Et
    Ne katliamdan söz ediyorsun hep yalan ateşkes için anlaştılar Hamas Kasap togayları Cehennem yolcuları
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Şu kendini yakan ABD askerinin onda biri kadar şuurlu bir müslüman lider yok maalesef bizimkiler aralıksız ticareti devam ettiriyor yazıklar olsun
    Cevapla
  • harun fettah 2 ay önce Şikayet Et
    Bu savaşı Amerika istiyor İsrail bir hiçtir İsrail vede Amerika ancaka kaba güçten anlar ama yakında amerikanın hegomanyasi bitecek gibi her yerden amerikan askerlerine saldırı yapilmasi lazim petrol kuyularını havaya uyursun araplar yada muslukları kapatsınlar dünya büyük bir kriz yaşasın yıksa bu savaş bitmez
    Cevapla
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Israil güçten anlar.Kafasina vurulmazsa şımarır.
    Cevapla
  • Kudus Fatihi 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum ve destekliyorum
    Cevapla
  • Soli Ingale 2 ay önce Şikayet Et
    Korkmayın millet...! Savaş mavaş çıkmaz... Bölge liderlerinin yularlarının hepsi elimizde...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR