Türk Savunma Sanayisine sızma girişimi! İşin arkasındakiler yakayı ele verdi

İran merkezli hacker gruplar, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Arnavutluk, İsrail ve Hindistan’ın, savunma ve havacılık sektöründe görev yapan şirketlerine yönelik siber saldırılar yürüttüğü iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.02.2024 13:40 GÜNCELLEME 02.03.2024 10:17 DÜNYA
Türk Savunma Sanayisine sızma girişimi! İşin arkasındakiler yakayı ele verdi
Türk Savunma Sanayisine sızma girişimi! İşin arkasındakiler yakayı ele verdi
  • Haber7 - ÖZEL / Emir Yücel

Google'a bağlı siber güvenlik şirketi Mandiant'da yayınlanan bir rapora göre İran merkezli ekiplerin, hazırladıkları bir sistemle ülkelerin Savunma Sanayi ve Havacılık sektöründe çalışan şirketlerin içine sızma girişimlerinde bulunduğu ortaya çıktı. Ekim 2022’den bu yana birçok kez saldırı girişiminde bulunan istihbarat ekipleri, İranlı Bulut mühendislerinden oluşuyor.

Siber Güvenlik şirketi Mandiant'ın raporuna göre, siber saldırı gerçekleştirmeye çalışan casuslar, ünlü havacılık markalarının ve savunma sanayi şirketlerinin internet sitelerini kopyalayarak bilgi toplamaya çalıştı. 

"Yaptığımız araştırmalarda, bu siber saldırı faaliyetlerinin Şubat 2024 itibarıyla aktif olduğunu ve hedeflenen kuruluşların Orta Doğu’da Türkiye, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve Arnavutluk’ta savunma ve havacılıkla ilgili olduğunu gösteriyor” dedi.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çeşitli ülkelere saldırılar düzenlemeye çalışan  istihbarat servislerine karşı, ülkemizin her zaman teyakkuzda olduğunu MİT Başkanı İbrahim Kalın, MİT 2023 Faaliyet raporunda net bir şekilde belirtti.

TÜRKİYE, İSTİHBARAT SERVİSLERİNİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR!

Ülkemizin son yıllarda, savunma sanayi ve havacılık sektöründe yaptığı atılımlar tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Türkiye, insansız hava araçları, yerli helikopterler, yerli ve milli savaş uçağı ve yerli yazılımlar ile dünyanın en başarılı ülkeler listesine girmeyi başardı. Bu başarılı çalışmalar sonucunda, dünyada faaliyet gösteren çeşitli ülkelerin istihbarat servisleri, ülkemizin çalışmalarına yönelik saldırı faaliyetleri yapmayı hedefledi.

Önce, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın tehdidine karşı ülkemizde faaliyet gösteren ajanları tek tek avlayan MİT, daha sonra Fransa İstihbarat Servisi'ne (DGSE) bağlı ajanlık faaliyeti yürüten 3 kişiyi de yakaladı. MİT, aynı zamanda siber saldırılara karşıda üstün kabiliyetini göstererek, ülkemizi tehdit eden her türlü saldırıları bertaraf etti.

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATINDAN NET AÇIKLAMA!

Ülkemizin, kendisine yönelik her türlü saldırılara karşı teyakkuzda olduğunu ve her türlü istihbarat faaliyetlerine karşılık verdiğini belirten MİT Başkanı İbrahim Kalın, 2023 MİT Faaliyet Raporunda şu ifadelere yer verdi:

"Tehditlerin hibrit hale geldiği, geleneksel ve konvansiyonel güvenlik ve diplomasi yöntemlerinin yetersiz kaldığı günümüzde MİT, ülkemizin karşı karşıya olduğu asimetrik terör tehdidine karşı tüm istihbari, analitik ve operasyonel yeteneklerin etkileşimde olduğu hibrit mücadele metodunu benimsemiştir. Teşkilat, tehditlerin evrilmesi karşısında mücadele yöntemlerini sürekli değiştirmekte ve gelişmektedir."

"Siber Güvenlik konusunda atılım gerçekleştiren MİT, 2023 yılında da devlet görevlilerimize ve kritik kurumlarımıza yönelik birçok siber saldırıyı tespit ederek önlem alınmasını sağlamıştır."

"MİT KİLİT ROLLER OYNAMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Devletimizin ve milletimizin korunmasında Milli İstihbarat Teşkilatımızın kilit roller oynadığını ifade eden İbrahim Kalın şöyle devam etti:

"Teknolojiyi istihbaratın çarpan gücü olarak gören Teşkilat, yürüttüğü çalışmalarda insan istihbaratı, sinyal istihbaratı, elektronik istihbarat, siber istihbarat, görüntü istihbaratı, uydu istihbaratı, İHA/SİHA teknolojileri, büyük veri analizi, yapay zeka uygulamaları gibi imkan ve kabiliyetlerden faydalanmaktadır."

"Çalışmalarında kurumlar arası koordinasyona azami özen gösteren Milli İstihbarat Teşkilatı, 2023’te de ilgili kurumlarla istihbari birçok konuda koordine kurmuş ve güvenlik güçleriyle yekpare hareket ederek çok sayıda müşterek operasyona imza atmıştır. Kurumlar arası eş güdümün başarılı sonuçları; terör örgütleri organize suç yapıları, siber saldırılar ve casusluk faaliyetleri ile mücadele somut olarak görülmektedir.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Devletimizin ve milletimizin korunmasında, bölgemizin huzurunda ve dünyamızın istikrarında kilit roller oynamaya devam edecektir."

 

KAYNAK : Haber7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Sandokan 1 ay önce Şikayet Et
    İran en az İsrail veAmerika haçlı Avrupa kadar tehlikelidir bence bütün batı yok olmalı
    Cevapla
  • İŞGAL 1 ay önce Şikayet Et
    Örneklere bakıldığında...Savunma-Güvenlik-Adalet-Toprak-Tarım ilgilendikleri alanlar. Finans-Medya-Sağlık zaten ellerinde.
    Cevapla
  • Cemal 1 ay önce Şikayet Et
    Bunun yanında Prof. Sanatcı. Siyasetci ve benzeri satılmış insanları kullandıklarını da düşünürsek en basit 1 olayda dahi Tüm dünyanın 3 maymun oynamasının sebebi belli..
    Cevapla
  • Ben 1 ay önce Şikayet Et
    Bu vataan gainleri 3-5 yıl yatıp niye çıkıyor bu şekilde hiçbir sonuç el edilmez Bu ülkede böyle gitmez
    Cevapla
  • Abuz 1 ay önce Şikayet Et
    Evet batı yine bir şirket üzerinden iran karşı propagandası yapmış. Sanki kendileri bu gibi eylemleri yapmıyormuş gibi davranıyorlar. Türkün türk den başka dostu yoook.
    Cevapla
  • TİTA 1 ay önce Şikayet Et
    BUMİLLETYETERİNCEACILARÇEKTİ Nicebedellerödedi bizidurdurabilecekhiçbirgüçyokbaşkan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR