Gurbetçi Şaban filmi gerçek oldu: Almanya'yı soyup soğana çevirdi

Alman vatandaşı Nijeryalı adam, 24 çocuğu velayetine aldı ve yılda 1,5 milyon euro devlet yardımı alıyor. Söz konusu olay, Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı "Gurbetçi Şaban" filmini akıllara getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.02.2024 12:23 GÜNCELLEME 29.02.2024 12:27 DÜNYA
Gurbetçi Şaban filmi gerçek oldu: Almanya'yı soyup soğana çevirdi
Gurbetçi Şaban filmi gerçek oldu: Almanya'yı soyup soğana çevirdi

Almanya'da son haftanın konusu; kağıt üzerinde 24 çocuk babası olan ve birçoğunun annesini bile tanımayan Alman vatandaşı Jonathan A. adlı 44 yaşındaki Nijeryalı.

Soyağacı Afrika kıtasına yayılan Jonathan A., milyonluk arabalarla Afrika'da geziyor, krallar gibi yaşıyor ve ayda ortalama 120 bin euro alıyor.

Sahte baba, kendisine "Mr. Cash Money" lakabını takmış ve bu şekilde sosyal medya paylaşımları yapıyor.

ÇOCUKLAR KENDİSİNİN DEĞİL

Ülkesinde Alman plakalı üstü açık arabalarla poz veren Nijeryalının çocuklarından birkaçı dışında hiçbiri kendisinin değil ama yasal olarak velayetlerini almış durumda.

Bu nedenle de sadece Aile Kasası ayda 22 bin 500 euro net para ödüyor. Bunun dışında, Halk Parası (Bürgergeld), ev kirası ve yan ödemeler, çocuk parası, yetiştirme parası ve diğer yardımlarla birlikte, Dortmund'da yaşayan Nijeryalıya yılda 1,5 milyon euro ödendiği belirlendi.

ZARAR GİDEREK BÜYÜYOR

Suç çetelerini takip eden birim, Jonathan A. ile ilgili soruşturma başlattı ancak Nijeryalı adam evinde bulunamadı.

Nijeryalının devlete verdiği zarar sadece çocuk parası ve yardımları alması değil. Çocuklar Alman bir babanın velayetine alındığı için, onların da aynı şekilde hakları doğuyor ve yardım alıyorlar. Böylece dolandırıcılık ağı giderek büyüyor.

Yapılan soruşturmada sadece bu ağ içinde bulunan 94 kişinin yardım aldığı belirlendi.

GURBETÇİ ŞABAN EN AZINDAN ÇALIŞIYORDU

Sahte baba ve çocuklarının soy ağacı da çıkarıldı ve ağacın her bir kolunun farklı yerlere gittiği görüldü. Krallar gibi yaşayan ve bir işte de çalışmayan, Dortmund'da lüks içinde yaşadığı belirlenen Nijeryalı, yıllar önce Almanya’da çekimleri yapılan "Gubetçi Şaban" karakterine benzedi.

Filmde başrol oynayan Kemal Sunal, Türkiye'den soyadı Yıldız olan çocukları topluyor ve Şaban Yıldız adına evlat ediniyordu. Bu sayede milyoner olan Şaban Yıldız'ın tek farkı ise çalışkanlığı ve bu sayede zengin olup bir Alman şirketini devralmasıydı.

KAYNAK : Sözcü Gazetesi
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Urfalı 1 ay önce Şikayet Et
    Hal olsun Dayıoğlu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu milete filmlerde bile sahtekarlık öğretilmeye çalışıldı amaç ne
    Cevapla
  • Ali baba 1 ay önce Şikayet Et
    Ya hiç gülecem yoktu hhhhhh
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR