Gazze için kendini yakan ABD'li asker hakkında duygulandıran detay

Amerikalı asker Aaron Bushnell'in, birikimlerini Filistinli çocuklara yönlendirdiği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.02.2024 15:25 GÜNCELLEME 29.02.2024 15:25 DÜNYA
Gazze için kendini yakan ABD'li asker hakkında duygulandıran detay
Gazze için kendini yakan ABD'li asker hakkında duygulandıran detay

ABD ordusunun İsrail'in Gazze'deki eylemlerine ortak olmayacağını söyleyerek kendisini yakan ve hayatını kaybeden Amerikalı asker Aaron Bushnell'in, birikimlerini Filistinli çocuklara yönlendirdiği ortaya çıktı.

ABD'nin Ulusal Halk Radyosuna (NPR) konuşan gazeteci Quil Lawrence, Bushnell'in birlikte çalıştığı yardım kuruluşuyla vasiyetini oldukça dikkatli şekilde planladığını açıkladığını kaydetti.

Dünya onu konuşuyor: İlkeli bir yardımseverdiDünya onu konuşuyor: İlkeli bir yardımseverdi

BİRİKİMİNİ FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA BAĞIŞLAMIŞ

Lawrence, Bushnell'in eylemini önceden planladığına işaret ederek, "Bir vasiyetname hazırlamış ve birikimlerinin Filistinli Çocuklara Yardım Fonuna bağışlanmasını istemiş." dedi.

Gazeteci, ayrıca Bushnell'in kedisine komşusunun bakmasını sağlamaya kadar her şeyi ayarladığını anlattı.

Askerlik arkadaşı Levi Pierpont ise kendisi ve Bushnell'in orduda şahit oldukları olaylar nedeniyle zaman içinde savaşlara bakışlarının değiştiğini söylemişti.

Pierpont, arkadaşının güçlü bir adalet duygusuna sahip olduğunu dile getirmişti.

Sosyal medyada ABD'deki sosyal adalet hareketleri hakkında içerik üreten kişiler tarafından cesaretlendirildiklerini vurgulayan Pierpont, "Yıllar geçtikçe ikimizin de savaşa ilişkin inançlarının değiştiğini biliyorum, bunun nedeni büyük ölçüde orduda gördüklerimiz ve ordunun bir parçası olduğumuz için öğrendiklerimizdi." ifadesini kullanmıştı.

Bushnell iddiası: Gizli belgeleri gördüBushnell iddiası: Gizli belgeleri gördü

DÜNYANIN KONUŞTUĞU EYLEM

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, 24 Şubat'ta İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim." demiş ve başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

Üzerinde askeri üniforması bulunan Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Büyükelçilik polislerinden birinin, alevler içinde kalan Bushnell’e silahını doğrultup beklediği, diğer polisin de "Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var." diyerek alevleri söndürmeye çalıştığı görülmüştü.

Metropolitan Polis Departmanı, Bushnell'in kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Bu adam iki milyar muslumanin yapamadigini yapti helal olsun
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 6 ay önce Şikayet Et
    Onurlu duruş her İnsan’da bulunmaz, Aaron, Rabbim sana adaletiyle muamele eder İnşALLAH
    Cevapla
  • mehmed 6 ay önce Şikayet Et
    Keşke kendini yakacağıda ölene kadar israil askeri öldüreydi
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası hukuk kapsamında başlangıca ek,Bidon, Blinken ve Austin de yargılanmalı. USA daki adalet onları yargilayamaz ise derhal hazırlıklara başlanmalı,hem bu askerin ölümüne sebeb olmaktan, Siyonist, Nazi ırkçılığından ve askerlerinin itiraf ettiği Filistin soykırımndan mahkeme önünde hesap verip hüküm giymeli,zincirli halde kodese atılmalı.
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    yahu güzel delikanlı beni çok utandırdın ahirette Rabbim sorarsa ne diyeceğimi bilmiyorum Allah senden razı olsun inşallah kendine kul olarak cennetine kabul eylesin son nefesime kadar sana dualar edeceğim Allahım dan asla ümit kesilmez inşallah!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR