Mısır dünyaya duyurdu! Son dakika Gazze gelişmesi

İsrail’in işgali ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü savaşın durdurulması için arabulucuların yarın yeniden müzakerelere başlayacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2024 19:54 GÜNCELLEME 03.03.2024 10:06 DÜNYA
Mısır dünyaya duyurdu! Son dakika Gazze gelişmesi
Mısır dünyaya duyurdu! Son dakika Gazze gelişmesi

Mısır’ın El-Kahire televizyonuna konuşan üst düzey bir kaynak, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına yönelik devam eden müzakerelere yarın Kahire'de devam edileceğini belirtti.

Adı açıklanmayan kaynak, ramazan ayı öncesinde Gazze'de ateşkes ilan edilmesine yönelik müzakerelerde “ilerleme” olduğuna dikkati çekerek, yarın başlayacak müzakerelere tüm tarafların katılacağını söyledi.

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR İLERLEME VAR

Mısır'ın ramazan ayından önce ateşkes anlaşmasına varılması için yoğun çaba gösterdiğine işaret eden kaynak, “Ateşkes müzakerelerinde gözle görülür ilerleme var ve adil bir anlaşmaya varmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takasına ilişkin müzakereler, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla Fransa'nın başkenti Paris'te 24 Şubat'ta sonlanmıştı.

İSRAİL KABİNESİ DOHA'YA HEYET GÖNDERME KARARI ALMIŞTI

İsrail savaş kabinesi, müzakerelere devam edilmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya "düşük seviyeli bir heyet gönderilmesini" kararlaştırmıştı.

Buna karşın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 320 Filistinli öldürüldü, 71 bin 533 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar israilli rehin alırsa hamas o kadar eli güçleneceğe benziyor buna bir baksınlar derim.Bunların ince karnı esirler.Demekki bin tane esir olsa istediğini alacak hamas.
    Cevapla
  • Yok ol zulüm 1 ay önce Şikayet Et
    Bu iblislerle savaşın hiç bir asker göndermek istemiyorsanız Bu israilin karşısına gönüllüleri oraya gönderebilme yetkisi olan bir kanun çıkarın yeter.
    Cevapla
  • hale 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    bize, ALLAH YETER onun için KURANI KERİMDE, NE DENİYORSA, O , sakın, KURANI KERİMDEN sapmayın, cennete gitmek ve ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK İÇİN HER ŞEY KURANI KERİMDE VAR.
    Cevapla
  • Erdem 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman liderlerinin hepsi yahudi dostu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR