Mucizevi ameliyatla adama çift kol nakli yapıldı

Hindistan Delhi'de, tren kazası sonucu iki kolunu da kaybeden bir ressama, çift kol nakli başarılı bir şekilde gerçekleşti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2024 14:35 GÜNCELLEME 09.03.2024 14:37 DÜNYA
Mucizevi ameliyatla adama çift kol nakli yapıldı
Mucizevi ameliyatla adama çift kol nakli yapıldı

Hindistan'da 45 yaşındaki bir ressam, 2020 yılında geçirdiği tren kazası sonucu iki kolunu birden kaybetti.

Beyin ölümü gerçekleşen Meena Mehta'nın ailesi, kızlarının organlarını bağışlama kararı alınca ressam için umut ışığı oldu.

Ölen öğretmen Mehta'nın ailesi, kızlarının kolları dışında; böbreğini, karaciğerini ve kornealarına başka hastalara nakledilmesi için bağışladı.

KOLLARINI HAREKET ETTİREBİLİYOR

Sir Ganga Ram Hastanesi'nde 12 saatten fazla süren bir operasyonla ölen kadının kolları ismi açıklanmayan adama başarıyla nakledildi. Adamın vücudu, yeni uzuvları kabul edince 4 yıldır kolları olmayan şahıs ilk olarak baş parmaklarını hareket ettirmeyi başardı daha sonra da uzvun diğer kısımlarını hissetti.

Operasyonun Ocak ayında yapıldığı ve adamın yakın zamanda taburcu edildiği belirtildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    tıbben iyi görüksede kol nakli dinen caiz değil. tabi Müslümanlarının için geçerli
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    çok büyük bir başarı takdir ederim wallaha.
    Cevapla
  • Erdoğan 1 ay önce Şikayet Et
    Mükemmel!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR