Sisi: Gazze'nin yeniden imarı için 90 milyar dolar lazım

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız saldırıları altında olan Gazze Şeridi'nin yeniden imarının maliyetinin 90 milyar dolar olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2024 15:36 GÜNCELLEME 09.03.2024 19:53 DÜNYA
Sisi: Gazze'nin yeniden imarı için 90 milyar dolar lazım
Sisi: Gazze'nin yeniden imarı için 90 milyar dolar lazım

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, başkent Kahire'de Mısır ordusu tarafından düzenlenen bir sempozyumda konuştu.

Sisi, Mısır devlet kurumlarından İsrail'in ağır bombardımanına maruz kalan Gazze Şeridi'nin yeniden imarına ilişkin bir rapor hazırlanması talebinde bulunduğunu belirterek, "Gazze'nin yeniden imarının maliyeti 90 milyar dolar." dedi.

Öte yandan Sisi, Gazze Şeridi'nde yaşananların hem Mısır'a hem tüm bölgeye yönelik bir meydan okuma anlamına geldiğini ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanı, Refah Sınır Kapısı'nın 24 saat açık olduğunu savunarak, karadan girişlerde yaşanan zorluklar nedeniyle yardımların Gazze Şeridi'ne havadan indirildiğini söyledi.

Gazze Şeridi'ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması ve bölgede yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine düşmesi sonucu dün 5 kişinin öldüğü, bazı kişilerin yaralandığı bildirilmişti.

Başta Birleşmiş Milletlere ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliği yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Uluslararası Adalet Divanının 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında "Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması" yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardım miktarının ocak ayına göre yarı yarıya düştüğü belirtiliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 430’u çocuk, 8 bin 900’ü kadın olmak üzere 30 bin 960 Filistinli öldürüldü, 72 bin 524 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi'nin uşağı sisi şu kadar öldü demekten utanmıyormusun All CC Mursi inin ahını Filistinlilerin ahını yanına kar bırakmasın
    Cevapla
  • Süleyman34 1 ay önce Şikayet Et
    İki yüzlüler.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    firavun sisi taşması yahudinin elinde
    Cevapla
  • Baybars 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzeyi ikide bir yıkıyorlar zaten apartman daireleri artık onların yaşamını sürdürmesine engeldir.Gazze halkı için prefabrik evler prefabrik hastaneler prefabrik yemekhaneler prefabrik ve sahra hastaneleri ile çok sayıda mobil su tankerleri bulundurulmalıdır.Birde ülkemiz gazzeye hem elektrik hemde su vermelidir su ve elektrik bizim denetimimizde olmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah ABD İsrail İngiltere Almanya başta olmak üzere sen senin gibilerin belasını versin Rabbim sizi kahretsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR