İspanya'dan İsrail'i çıldırtacak Filistin adımı! Pedro Sanchez: Parlamentoya sunacağız

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkenin kuzeyindeki Bilbao kentinde düzenlediği basın toplantısında, Filistin’in bir devlet olarak tanınması için parlamentoya teklif sunacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2024 11:27 GÜNCELLEME 10.03.2024 18:05 DÜNYA
İspanya'dan İsrail'i çıldırtacak Filistin adımı! Pedro Sanchez: Parlamentoya sunacağız
İspanya'dan İsrail'i çıldırtacak Filistin adımı! Pedro Sanchez: Parlamentoya sunacağız

İspanya Başbakanı Sanchez, söz konusu kararını ‘ahlaki inançtan dolayı’ verdiğini vurgulayarak, “İspanya'nın Filistin devletini tanımasını teklif edeceğim. Bunu ahlaki bir inançla, haklı bir dava için ve iki devletin, İsrail ve Filistin'in barış içinde bir arada yaşayabilmesinin tek yolu olduğu için yapıyorum” dedi.

İspanya ve İrlanda, AB'den İsrail'le ticari bağların gözden geçirilmesini istediİspanya ve İrlanda, AB'den İsrail'le ticari bağların gözden geçirilmesini istedi

İspanya: 'Mevcut durum sürdüğü müddetçe İsrail'e silah satışı yapmayacağız'İspanya: Mevcut durum sürdüğü müddetçe İsrail'e silah satışı yapmayacağız

İNGİLTERE VE FRANSA DA SİNYALİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ateşkesten sonra Filistin’in resmi olarak tanınabileceğini söylemişti. Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin’in devlet olarak tanınmasının Fransa için bir ‘tabu’ olmadığını söylemişti.

 

KAYNAK : DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İspanya yı alkışlıyorum. Osmanlıya başkentlik yapmış bir ülkedir kalıntı var daha. amma biz Osmanlı yı savunamaz duruma düşmüş ne yazık.
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Hellallolsuun sizlere bee BAE,ve MÜB,ligi bile sizin şu yaptığınız asil hareketi yapamadı korkaklar sürüsü,.sanki bizde yaptıkta pardon
    Cevapla
  • Artık 2 ay önce Şikayet Et
    Peki devlet olarak biz Filistin Devletini tanıyor muyuz? Çünkü her daim Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin davamız var?
    Cevapla
  • yaz 2 ay önce Şikayet Et
    filistin halkı maltalılar italyan adalarında yaşayanlar ispanyollar italyanlar tunuslular kısmen ingiliz iskoç ve irlandalılar fenikelilerin torunları. fenikelilerin koloni kurduğu ülkeler buralar.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah, başka ülkelerde buna katılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR