Beyaz Saray'ın işgalci İsrail Başbakanı Netanyahu’ya karşı sabrı tükendi

ABD basınına göre, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğine karşı memnuniyetsizlik artıyor. Netanyahu'yu daha önce olmamış bir şekilde test etmeye hazırlandığı aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2024 22:03 GÜNCELLEME 10.03.2024 22:07 DÜNYA
Beyaz Saray'ın işgalci İsrail Başbakanı Netanyahu’ya karşı sabrı tükendi
Beyaz Saray'ın işgalci İsrail Başbakanı Netanyahu’ya karşı sabrı tükendi

Intelligencer adlı internet sitesinde yer alan "Biden’ın Netanyahu’yu terk etme planı" başlıklı haberde, Beyaz Saray yönetiminin Netanyahu’ya karşı artan memnuniyetsizliği ele alındı.

"BEYAZ SARAY NETANYAHU'YA ÖFKELİ"

Haberde görüşlerine yer verilen İsrail'in eski ABD Büyükelçisi Itamar Rabinovich, Beyaz Saray’ın uzun süredir Netanyahu’dan memnun olmadığını belirterek, "Ama bence şimdi onlar (Biden yönetimi) daha öfkeliler ve tonu keskinleştiriyorlar. Biden kişisel olarak onun (Netanyahu’nun) üstüne gelmiyor ancak kayıt dışı ve kapalı toplantılarda bu düşünce net." ifadelerini kullandı.

Rabinovich, Biden ve Netanyahu’nun pek çok konuda anlaşamadıkları yorumunda bulunarak, bunlar arasında İsrail’in saldırıları sonrası Gazze’nin durumu, Filistin Yönetimi, İsrail-Filistin müzakereleri gibi önemli konuların bulunduğunu söyledi.

"NETANYAHU HÜKÜMETİNİ ÇÖKMEYE ZORLAYACAK" ŞEY SORULDU

Haberde "ABD’li yetkililerin sık sık danıştığı İsrailli bir uzman" olarak nitelenen ve ismi verilmeyen bir kişi ise, "(Beyaz Saray) Yönetimdeki ciddi bir ismin kendisine Netanyahu koalisyonunu çökmeye zorlayacak şeyin ne olduğunu sorduğunu" vurguladı.

"OLDUKÇA SAVUNMASIZ DURUMDA"

"Biden’ın aşırıya kaçılmaması ve net bir çıkış stratejisi konusundaki uyarılarına rağmen, Netanyahu liderliğinden duyduğu hayal kırıklığının artmaya başladığı" değerlendirmesine yer verilen haberde, Netanyahu’nun İsrail’de de esir ailelerinin öfkesi nedeniyle "oldukça savunmasız bir durumda olduğu" yorumu yapıldı.

"BEYAZ SARAY, NETANYAHU'NUN MANEVRA YAPACAK ALANI OLMADIĞINI FARK ETTİ"

Haberde Biden yönetiminin konuya dair duruşu hakkında bilgi sahibi olan bir ABD’li kaynak olarak tanımlanan bir başka kişi ise "Beyaz Saray’ın, Netanyahu’nun manevra yapacak alanı olmadığını fark ettiği" değerlendirmesinde bulunarak, "Bu politika tamamen değişmeli, bence zaman daralıyor." ifadelerini kullandı.

"BİZİMLE MİSİN YOKSA BİZE KARŞI MI?"

İsrailli avukat ve jeopolitik uzmanı Daniel Seideman da "(Biden) Yönetimin, Netanyahu'yu daha önce olmamış bir şekilde test etmeye hazırlandığı" değerlendirmesinde bulunarak, "Bizimle misin yoksa bize karşı mı? Eğer bize karşıysan sonuçları olacaktır." diye düşünüldüğü yorumunda bulundu.

Biden kırmızı çizgisini açıkladı: Netanyahu artık faydadan çok zarar veriyorBiden kırmızı çizgisini açıkladı: Netanyahu artık faydadan çok zarar veriyor

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Cem 1 ay önce Şikayet Et
    Boykota devam!
    Cevapla
  • sami 1 ay önce Şikayet Et
    bunlara destek verip yardım ve yataklık edenlere lanet olsun
    Cevapla
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika İsrail İngiltere Avrupa şeytan. Şeytanlar ile yarış olmaz uzak durulur. Şeytanlaşmış insanlar her kılığa girerler. Allah cc aşkına kendimize gelelim. Müslümanlar birlik olsun. Kafirlere Münafıklara karşı mücadele versin, cephe alsınlar. Boykot cihaddır. Bunlar çöküyor ve çökerken kuduz köpekler gibi oldular sonları çok feci olacak inşaAllah. Zafer Müslümanca inananlarındır.
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 ay önce Şikayet Et
    Allah her ikisininde destekçilerinin de soykırıma yardım eden bütün zalimlerin evlerine ailelerine ordularına yönetimlerine Allah yüzkat fazlasıyla ateş yağdırsın amin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu kâfirlere bişey olmaz birlikleri bozulup muslumanlardan yanaminolacaklar hayır bunlar devam ederler birlikleri bozuldu gösterip yapmak istediklerini yapiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR