Netenyahu'dan Refah'a askeri harekat emri

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın "kırmızı çizgi" uyarısına rağmen 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı Refah'a askeri harekât düzenleyeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2024 12:25 GÜNCELLEME 11.03.2024 12:26 DÜNYA
Netenyahu'dan Refah'a askeri harekat emri
Netenyahu'dan Refah'a askeri harekat emri

İsrail liderlerin açıklamaları Ramazan'ın başladığı ve ateşkes görüşmelerinin durduğu bir dönemde geldi. İsrailli yetkililer daha önce Gazze'de tutulan rehinelerin Ramazan ayına kadar evlerine dönmemeleri halinde Refah'a askeri bir saldırı başlatacakları söyledi.

'YARDIM ETMEKTEN ÇOK ZARAR VERDİLER'

Netanyahu güney kentindeki operasyonun iki aydan fazla sürmeyeceğini söyledi, ancak zaman çizelgesi konusunda ayrıntı vermedi. Ayrıca Biden'ın Gazze'deki sivil kayıpları sınırlayamadığı için İsrail'e "yardım etmekten çok zarar verdiği" iddiasını da yalanladı.

'ABD'NİN TAHMİNİ'

İki ABD'li yetkili Biden yönetiminin İsrail güçlerinin askeri operasyonlarını yakın zamanda Refah'a doğru genişleteceğini tahmin etmediğini söyledi.

'KATLİAMA YOL AÇAR'

Birleşmiş Milletler yardım şefi Refah'a yapılacak bir kara harekatının "katliama" yol açabileceği uyarısında bulundu.

KAYNAK : Haber7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Muslumanim diye gezenler nerede neden israile karsi cihat etmek isteyen gonullulere yol vermiyorsunuz ... neden neden neden
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR