ABD'den İsrail'e Refah tehdidi

ABD basını Refah'a kara saldırısı olursa Biden'ın İsrail'e askeri yardımı gözden geçireceğini yazdı

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2024 12:53 GÜNCELLEME 12.03.2024 13:03 DÜNYA
ABD'den İsrail'e Refah tehdidi
ABD'den İsrail'e Refah tehdidi

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırması başlatması halinde Tel Aviv yönetimine askeri yardımı koşullandırmayı değerlendireceği aktarıldı.

Amerikan Politico gazetesinde çıkan haberde, ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında yaşanan gerilim ve İsrail ordusunun Refah'a olası kara saldırısına ilişkin gelişmelere yer verildi.

SİLAH YARDIMINA KISITLAMA

Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, Biden'ın İsrail'e silah göndermeye herhangi bir kısıtlama getirmediğini ancak İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısı düzenlemesi halinde bunu gündeme alabileceği belirtildi.

Biden, MSNBC kanalında verdiği röportajda İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmasının kendisi için bir "kırmızı çizgi" olduğunu ancak İsrail'i de terk etmeyeceğini söylemişti.

İsrail Başbakanı'nı hedef alan Biden, Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" söylemişti.

Netanyahu, Biden'ın eleştirilerine cevap vererek İsrail halkının çoğunluğunun izlediği politikayı desteklediğini ileri sürmüştü.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • İsa 1 ay önce Şikayet Et
    Oyun içinde oyun
    Cevapla
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Zionist abd seytan verecegi kadar verdi filistinlilerin katilleri abdye almanyaya hollandaya ingiltereye savas sucu mahkemesine bas vurulmasi lazim bu ulkelerin silahlariyla filistinliler katledildi
    Cevapla
  • Cem 1 ay önce Şikayet Et
    Aşağılık netenyahu doğru söylüyor,İsrail yahudileri bebek kadın katledilmesine karşı protesto yapmıyor,rehineler için ayağa kalkıyor! Demeli lanetli kavim böyle oluyormuş ..
    Cevapla
  • Deli maho 1 ay önce Şikayet Et
    Ben bu savasın tek suçlusu biz müslümanlarin Filistinlilerin ölümüne ısık tutuyoruz lakın müslüman ve Arapların acizliginden zulüm görüyorlar
    Cevapla
  • net 1 ay önce Şikayet Et
    Allah belalarını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR