Hamas'tan Mescid-i Aksa çağrısı

Hamas, ramazan ayının ilk cumasında terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa üzerindeki ablukasını kırma çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2024 16:39 GÜNCELLEME 14.03.2024 17:00 DÜNYA
Hamas'tan Mescid-i Aksa çağrısı
Hamas'tan Mescid-i Aksa çağrısı

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'daki ve (İsrail'in) içindeki halkı, bu zamanlarda gizlenen Siyonist saldırganlığına karşı Mescid-i Aksa'nın savunulmasına acilen katılmaları için seferber ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistinlilerden "işgalcilerin Mescid-i Aksa'daki kuşatmasının kırmada aktif rol almaları, burada namaz kılmaları, nöbet tutmaları ve gecelerini ihya etmeleri" istenen açıklamada, Kudüs'ün mahalle, kasaba ve köylerinde yaşayan Filistinlilere "yalnızca Mescid-i Aksa'da namaz kılmaları" çağrısı yapıldı.

İsrail ordusu, pazartesi günü Ramazan ayı boyunca cuma namazı kılmak üzere Batı Şeria'dan gelen Filistinlilerin Doğu Kudüs'e girişine kısıtlamalar getirildiğini duyurmuştu.

İsrail hükümetinin Filistin topraklarındaki "operasyonlarının" koordinatörü Gassan Alyan, X hesabından yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca cuma günleri, Yahudiye ve Samarya Bölgesi'nde (Batı Şeria'nın Tevrat'taki adı) ibadet için gelenlerin, geçerli bir izne sahip olmaları ve güvenlik değerlendirmesine tabi olmaları şartıyla Kudüs'e girmelerine izin verileceğini belirtti.

Alyan, Kudüs'e sadece 55 yaş üstü erkeklerin, 50 yaş üstü kadınların ve 10 yaş altı çocukların girişine izin verileceğini aktardı.

Batı Şeria'daki Filistinlilerin, yatsı ve teravih namazlarını kılmak için kontrol noktalarını geçip Kudüs'e girmelerine henüz izin verilmedi.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Bir garip yolcu 1 ay önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm zalimlerin ve destekçilerinin üzerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • murtaza 1 ay önce Şikayet Et
    Filistin müslüman ülkeler tarafından yanlız bırakılmış,Amerika'dan korkan sözde müslüman ülkeler tarafından satılmıştır.
    Cevapla
  • Nadim 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze'yi ve Gazzelileri ateşe atan mezhepçi-takiyyeci İran'dır. Araplar ve Türkler ise diplomasi yoluyla Gazze'yi ve Gazzelileri ateşten kurtarmaya çalışıyor. Her türlü ayni yadımda yapılmaktadır.
    Cevapla
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    Vay zavallı sahipsiz Müslümanlar vay başsız lidersiz zavallı Müslümanlar
    Cevapla
  • Yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    Zavallı olan sensin cahit sen hangi dindeysen senide dinimize davet ediyorum sende katıl islama islamda güzellikler cok başımızda var elhamdulillah
    Cevapla
  • Kuran, Sünnet 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim başımız Hz. Muhammed Sallahu aleyhi vessellemdir değerli kardeşim, Kurandır, Sünnettir, liderimiz başımız vardır, her birimiz birer lideriz canım kardeşim selamlar,
    Cevapla
  • Kuran, Sünnet 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim başımız Hz. Muhammed Sallahu aleyhi vessellemdir değerli kardeşim, Kurandır, Sünnettir, liderimiz başımız vardır, her birimiz birer lideriz canım kardeşim selamlar,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR