Rusya'da genel seçim: Oy ver me işlemi 3 gün sürecek

Ukrayna'yla savaşın gölgesinde sandığa giden Rusya'daki genel seçimde, Putin iktidarını daha da sağlamlaştıracak.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2024 09:27 GÜNCELLEME 15.03.2024 09:27 DÜNYA
Rusya'da genel seçim: Oy ver me işlemi 3 gün sürecek
Rusya'da genel seçim: Oy ver me işlemi 3 gün sürecek

Rusya'da halk 3 gün sürecek seçimler için bugün sandık başına gidiyor. Rusya Federasyonu'ndaki seçimlerde yeni devlet başkanı seçilecek.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimler öncesinde halka seslenerek herkesi sandığa çağırdı ve Ukrayna’nın Rusya yanlısı Donbass bölgesinde oy kullanılacağını açıkladı.

Putin dışında seçimde üç aday daha yarışıyor: Milliyetçi muhafazakar Leonid Slutski, Komünist Parti adayı Nikolay Haritonov ve Yeni Halk Partisi'nden iş insanı Vladislav Davankov.

24 YILDIR İKTİDARDA

Ukrayna savaşına ve Putin iktidarına karşı çıkan tüm adayların elendiği ve muhalefete baskının arttığı bir dönemde seçime giden Rusya'da Putin'in yeniden seçilip 24 yıllık iktidarını sağlamlaştıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bir süre önce hapishanede ölen muhalif lider Aleksey Navalniy'nin destekçileriylse halka seçimi boykot etme çağrısı yaptı.

2030'a kadar koltuğunu koruması beklenen Rusya lideri, 2036'ya dek iktidarda kalabilirse, 30 yıldan fazla Rusya'yı yöneten SSCB lideri Josef Stalin ve 18. yüzyılda yaşayan İmparatoriçe 2. Katerina'nın rekorunu kıracak.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • İslam Sancağı 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim yapmamız gerekeni Putin yapıyor..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR