Eski yardımcısı Pence'ten Trump'a kazık

Kongre baskını nedeniyle Trump'ı sert şekilde hedef alan Pence, “Kendisini Anayasa’nın üzerinde konumlandıran birinin ABD başkanı olmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2024 16:04 GÜNCELLEME 16.03.2024 16:16 DÜNYA
Eski yardımcısı Pence'ten Trump'a kazık
Eski yardımcısı Pence'ten Trump'a kazık

ABD Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, eski Başkan Donald Trump’a 2024 Başkanlık seçiminde desteklemeyeceğini açıklayarak, “Kendini Anayasadan üstün tutan birinin ABD Başkanı olmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

ABD’de Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını açıklayan ve daha sonra da adaylıktan çekildiğini duyuran ABD Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, yaklaşan seçimlere ilişkin Fox News kanalına açıklamalarda bulundu. Seçimlerde yardımcılığını yaptığı eski Başkan Donald Trump’a destek vermeyeceğini ifade ederek, “Donald Trump’ı desteklememem sürpriz olmamalı” dedi.

"BAŞKAN OLMAMALI"

“Kendini Anayasadan üstün tutan birinin ABD Başkanı olmaması gerektiğine inanıyorum” diyen Pence, Trump’ın adaylık kampanyası süresince ulusal borçla yüzleşme taahhüdünden, insan hayatının kutsallığına olan bağlılığından uzaklaşmaya başladığını gördüğünü sözlerine ekledi. Pence, “Trump, 4 yıl boyunca mücadele ettiğimiz muhafazakar gündemi takip ediyor ve bunu da ifade ediyor. Bu nedenle Trump’ı vicdanen desteklemem” dedi.

Seçimde hangi adaya destek vereceğini açıklamayan Pence, “Oyumu kendime saklayacağım. Ancak, oyumu asla Biden için kullanmam. Çünkü ben Cumhuriyetçiyim” dedi.

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • A. Sağ 1 ay önce Şikayet Et
    ikisi de baş belası, Umarım amerikanın başkanı diye birşey kalmaz. Büyük şeytan amerika Parçalanıp her devletin kendi başkanını seçmesi lazım
    Cevapla
  • HILAL 1 ay önce Şikayet Et
    Trump penceren intikamını alacaktır..Pence vatan hainidir ABD başkanına ihanet etmiştir
    Cevapla
  • Bingöl 1 ay önce Şikayet Et
    Trampa arkadan kazık dayamış. Trampın ağzını açık bırakmış
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 1 ay önce Şikayet Et
    Abd yi abd liler yönetmiyor.sistemin dayattığı kişileri seçiyorsunuz.: ikisi de Abdyi temsiil etmiyor .Anti demokratik bir ülke. Bir avuç azınlık olan yahudiler yönetiyor. Onların istedikleri seçiliyor.Yada Seçilen yahudilerin istediğini yapıyor.Ezik Abd.Ezik Avrupa devletleri.Dünyayı ezmeye çalışan kendinden olmayan insanları hayvandan aşağı gören Yahudi anlayışı ile yönetiyorlar..
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 1 ay önce Şikayet Et
    Abd yi abd liler yönetmiyor.sistemin fayattığı kişileri seçiyorsunuz.: ikisi de Abd ti teşmil etmiyor .Antş demokratik bir ülke Bir avuç azınlık olan yahudiler yönetiyor. Onların istedikleri seçiliyor seçilen yahudilerin istediğini yapıyor.Ezik Abd.Ezik Avrupa devletleri.Dünyayı ezmeye çalışan kendinden olmayan insanları hayvandan aşağı gören Yahudi anlayışı ile yönetiyorlaar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR