İşgal mahkemesinden Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 14 dönümlük araziye el koyma kararı

İsrail Yüksek Mahkemesinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te üzerinde Filistinlilere ait 3 ev bulunan araziye el koyma kararı aldığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2024 01:13 GÜNCELLEME 19.03.2024 01:13 DÜNYA
İşgal mahkemesinden Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 14 dönümlük araziye el koyma kararı
İşgal mahkemesinden Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 14 dönümlük araziye el koyma kararı

Doğu Kudüs sakinlerinden Semih Derviş, Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya yaptığı açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin, Doğu Kudüs'te yer alan Gilo Yahudi işgal Birimi sınırlarına girdiği gerekçesiyle arazisine ve evlerine el koyma kararı aldığını söyledi.

İsrail mahkemelerinde yaklaşık 20 yıldan beri verdiği mücadelenin sonunda toprağını ve üzerindeki evlerini kaybettiğini vurgulayan Derviş, "İşgal mahkemesi, bizim 14 dönümden fazla olan araziyi ve yaklaşık 30 kişilik ailemle içinde yaşadığımız 400 metrekarelik 3 evimize el koyma kararı aldı." dedi.

İsrail makamlarının el koyduğu arazide yeni Yahudi işgal birimlerini inşa etmeyi ve yol açmayı hedeflediğine dikkati çeken Derviş, söz konusu karardan sonra her an evlerinden zorla çıkarılmayı beklediklerine işaret etti.

Aslında 242 dönüm olan arazilerinin 228 dönümüne 30 Ağustos 1970'te İsrail tarafından el konulduğunu söyleyen Derviş, 242 dönümlük alandan 14 dönümün bugüne kadar ellerinde kaldığını ifade etti.

Derviş, İsrail mahkemesinin ayrıca, kararı kabul etmedikleri gerekçesiyle kendisini 20 bin şekel para cezasına mahkum ettiğini dile getirdi.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • murat 1 ay önce Şikayet Et
    yeryüzünde İsrail adındaki Siyonist terör oluşumu var olduğu müddetçe DÜNYA BARIŞI denen şey sadece insanlığı uyutmak için kullanılan bir hayal olacaktır. Dünya barışının önündeki en büyük engel muharref Tevrat ve ona iman eden sapkın yahudilerdir.
    Cevapla
  • yasin 1 ay önce Şikayet Et
    “Yakın bir istikbalde kahhar bir el size cezanızı tamamen vermekle, masumların intikamını alacaktır!.."R.N.K.
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Artık dünya, mevcut kurguyla yürümüyor, sistem tıkandı. Ya, güç elinde olanlar taviz verecek ve daha adil bir dünya yapılanması olacak; ya da 3. Dünya Savaşı kaçınılmaz...
    Cevapla
  • Velid 1 ay önce Şikayet Et
    önce askeri müdahale, sonrasında yerleşimciler başta olmak üzere tam manasıyla bir savaşa bulaşan asker sivil temizliği yapılmalı. Türkiye'den katılan, katilmayip da destekleyen kim varsa onların da tüm mal varlıklarına el koyularak Vatandaşlıktan atılmalıdır.
    Cevapla
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Filistin uyan artık uyan yeter. Mahmut Abbas uyutuyor sizleri ayakların, silahlanın. Herkes bir Yahudi askerinin silahını alsın ve kafasına sıksın. Yahudilere ölüm var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR