Filistin: İsrail ordusu Refah'a saldırı başlattı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine "herhangi bir duyuru yapmadan ve kimseden izin beklemeden" saldırı başlattığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2024 13:12 GÜNCELLEME 19.03.2024 13:16 DÜNYA
Filistin: İsrail ordusu Refah'a saldırı başlattı
Filistin: İsrail ordusu Refah'a saldırı başlattı

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi’nin kuzeyinden ve merkezinden milyonlarca yerinden edilmiş insanın bulunduğu kentin işgal edilmemesine ilişkin uluslararası uyarılara aldırış etmeden Refah kentine düzenlediği kanlı hava saldırıları ile sistematik yıkıcı operasyonlarını şiddetle kınıyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail'in dün akşam itibariyle Refah'a yıkıcı bir hava saldırısı başlattığı ve çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, "İsrail, Refah kentine yönelik saldırısını başlattı ve uluslararası tepkilerden kaçınmak için bunu duyurmadı ve kimsenin iznini de beklemedi." denildi.

ÇOCUK VE KADINLAR ÖLDÜ

İsrail'in Refah kentine sığınmış 1 milyondan fazla insanın hayatını hiçe saydığı ve uluslararası çağrıları hafife aldığı vurgulanan açıklamada, bu saldırıların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Suudi Arabistan ve Mısır'a düzenleyeceği ziyaretle aynı zamana denk geldiğine işaret edildi.

İsrail savaş uçaklarının, dün gece Refah kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden 15 Mart'ta yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Refah kentinin güneyine muhtemel bir askeri operasyon planını onayladığı duyurulmuştu.

CAN KAYBI 32 BİNE YAKLAŞTI

İsrail ordusunun, yardımların ulaşmasını engelleyerek kıtlığa sürüklediği Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 93 artarak 31 bin 819'a yükseldi. Yaralı sayısı da 73 bin 934'e ulaştı.

Hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtiliyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yarabbim sen bizleri affet KAHHAR sıfatınla bu Amerika ve İsrail i ve zalimleri kahreyle kahreyle kahreyle yarabbim Çocukların bedduası tutsun inşallah hepsini
    Cevapla
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    Avazım çıktığı kadar bağırsam bir faydası olur mu. Allah'ım bu Siyonistleri kahrı perişan eyle. Biz müslümanlara güç kuvvet verki mazlumları biz koruyalım
    Cevapla
  • ALP 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ramazan ayında mazlum insanları katleden israil'ı ALLAH kahru perisan etsin ve Yeryüzünden süpürerek yok etsin.
    Cevapla
  • Kızıl elma 1 ay önce Şikayet Et
    Ve şiddetle kınıyoruz . (Nokta)!!!
    Cevapla
  • Adanali 1 ay önce Şikayet Et
    Yok olasin israil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR