Çanakkale şehitleri Çekya'da törenle anıldı

Çekya’da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve "Âkif'in Sözü, Cumhuriyetin 100'ü" temalı Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi. Anma etkinliğine Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2024 17:31 GÜNCELLEME 19.03.2024 17:39 DÜNYA
Çanakkale şehitleri Çekya'da törenle anıldı
Çanakkale şehitleri Çekya'da törenle anıldı

Türkiye’nin Prag Büyükelçiliğince, Çekya’nın Pardubice kentindeki Türk Şehitliğinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Galiçya Cephesi'nde şehit düşen askerlerin anısına yapılan şehitlikte düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa, Çek Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı askeri bandosu da eşlik etti.

Burada konuşan Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, "Bugün, Pardubice’de 1916'da Çanakkale’den gelerek Galiçya Cephesi'nde şehit düşmüş kahraman askerlerimizi ve onların huzurunda tarih boyunca vatanımız için canlarını hiç çekinmeden feda eden tüm şehitlerimizi anmak üzere bir araya geldik." ifadesini kullandı.

Bağış, Türkiye’nin güvenlik ve bekası için hiçbir fedakarlıktan sakınmayan, tarihin en görkemli destanlarını yazan en başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri ve bütün kahramanları rahmet ve şükranla andığını, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğini dile getirdi.

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi, şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlık, onur ve vatan uğruna yaptığı fedakarlıklarla ve büyük bir mücadeleyle elde edilmiştir. Çanakkale Zaferi, bugün vatanımıza yönelen her türlü tehdide karşı duruşumuzun, azim ve kararlılığımızın sembolüdür. Canları pahasına düşmana Çanakkale’den geçit vermeyen şehit ve gazilerimize büyük bir minnet borcumuz var."

Bu vesileyle İstiklal Marşı'nın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy’a işaret eden Bağış, “Türk halkının İstiklal mücadelesini en güzel şekilde ortaya koyan ve hepimizin mısralarını gururla tekrarladığı İstiklal Marşı'mızın şairi, ömrünü vatanına, bayrağına, milletine ve onun değerlerine vakfeden Mehmet Akif Ersoy’u hürmet ve minnetle yad ediyoruz.” dedi.

KAYNAK : DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    egemen bağışı görmek beni üzdü
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR