Sürpriz 'Mısır' iddiası: Türkiye'ye satacaklar! 85,5 milyar dolar detayı...

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Afrika'daki hareketlerini yakından izleyen Yunan basını, Mısır'ın stratejik bir limanını Türkiye'ye satma veya kiraya verme olasılığı olduğunu gündeme getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2024 07:20 GÜNCELLEME 20.03.2024 09:40 DÜNYA
Sürpriz 'Mısır' iddiası: Türkiye'ye satacaklar! 85,5 milyar dolar detayı...
Sürpriz 'Mısır' iddiası: Türkiye'ye satacaklar! 85,5 milyar dolar detayı...

Türkiye, son yıllarda Doğu Akdeniz ve Afrika'daki varlığını güçlendirme çabalarıyla uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekiyor.

Aynı zamanda Türkiye, kıtadaki siyasi ve ekonomik bağlarını güçlendirerek Afrika'nın dönüşen haritasında önemli bir aktör haline geldi.

Yunan basını dikkat çeken bu gelişmeleri analiz haber haline getirdi.

"MISIR TÜRKİYE'YE LİMAN SATABİLİR"

Ta Nea Gazetesi, bu çerçevede Türkiye'nin Mısır ile olası bir liman anlaşması yapabileceği iddiasını gündeme taşıdı.

Haberde, Türkiye'nin ekonomik fırsatlar arayışına vurgu yapılarak, Mısır'ın önceki bir anlaşmayla Birleşik Arap Emirlikleri'ne Ras El-Hikma bölgesini satışı hatırlatıldı.

Benzer bir anlaşmanın Türkiye ile de gerçekleşebileceği öne sürüldü. Ancak bu anlaşmanın sadece Mısır ile sınırlı kalmayabileceği, Türkiye'nin Afrika'daki diğer ülkelerle ticari ilişkilerini de güçlendireceği belirtildi.

"TÜRKİYE'NİN AFRİKA'DAKİ VARLIĞI ARTTI"

Haberde ayrıca, Türkiye'nin Afrika'daki diplomatik ve ekonomik varlığını artırdığı, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki diplomasi atılımları örnek gösterildi.

Bu çabaların bir örneği olarak, Türkiye'nin Afrika'da açtığı 26 büyükelçilik ve iş dünyasının kıtada gerçekleştirdiği projelerinin toplam değerinin 85,5 milyar doları aştığı vurgulandı.

Ayrıca, geçen ay Türkiye ile Somali arasında imzalanan anlaşmaya da vurgu yapıldı. Anlaşma kapsamında Somali, karasularını koruma yetkisini 10 yıllığına Türkiye'ye verdi.

Gazete, "Türk donanmasının Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Basra Körfezi'nde kalıcı varlık kazanmaya başlamasını öngören bir planının devreye girdiği açık" ifadelerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Asım 1 ay önce Şikayet Et
    Mısırlılar iyidir de çok gürültücü dür.
    Cevapla
  • Mistik 1 ay önce Şikayet Et
    Sen ne demek istediğini anladın.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Valla mısır böyle bir düşüncesi varsa gerçekten iyi ederler hem kedilerinin güvenliği içinde mükemel olur.
    Cevapla
  • KAAN 1 ay önce Şikayet Et
    Akparti öncedi İMF den borç almak için 500 milyon dolar için yalvardığımız günleri unutmadık ve imf drektörü Kotareli nin adını azberledik ve Amerikanın Türkiyeye gönderdiği atadığı ekonomi bakanı Kemal dervişi unutmadık şimdi ise geçmişle övünen Solcular CHP lilere sorsan eskiden daha iyi idi derler
    Cevapla
  • Hayriye 1 ay önce Şikayet Et
    Tarihin hicbir doneminde bu kadar guclu olmamistik....,
    Cevapla
  • Ali Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Evet evet gördük gücümüzü Gazze’den beli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR