ABD basınında ki iddialar: Refah'a kara saldırısı yerine farklı alternatifler sunulacak

ABD'li yetkililer, Biden yönetiminin ABD-İsrail ilişkilerinde bir kırılma noktası olması ihtimaline karşı Refah'a kara saldırısında ısrar eden Tel Aviv'e çeşitli alternatifler teklif etme kararı aldığını aktardı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2024 12:00 GÜNCELLEME 20.03.2024 12:01 DÜNYA
ABD basınında ki iddialar:  Refah'a kara saldırısı yerine farklı alternatifler sunulacak
ABD basınında ki iddialar: Refah'a kara saldırısı yerine farklı alternatifler sunulacak

 İsrail'in Gazze'nin güneyinde 1 milyondan fazla sivilin sığındığı Refah kentine kara saldırısı başlatması ihtimaline karşı çıkan ancak Tel Aviv yönetimini ikna edemeyen ABD yönetiminin İsrail'e Refah'a karadan müdahale yerine farklı alternatifler sunmaya hazırlandığı bildirildi.

'ÇEŞİTLİ ALTERNATİFLER'

ABD'den yayın yapan "Axios" sitesinin adı açıklanmayan iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD yönetimi, gelecek hafta Washington'u ziyaret edecek üst düzey bir İsrail heyetine İsrail'in Refah'a kara saldırısı yerine çeşitli alternatifler teklif edecek.

'DAHA YAPICI İLİŞKİ'

ABD Başkanı Joe Biden'ın 18 Mart’ta yaptığı telefon görüşmesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya Refah'a saldırı hakkında görüşmek üzere Washington'a bir heyet göndermesini teklif ettiğini aktaran yetkililer, bu fikrin İsraillilerle daha yapıcı ilişkinin bir yolu olarak ABD yönetimin içinde birkaç gün boyunca tartışıldığını belirtti.

GELEN TEKLİFLER

ABD'li yetkililer, Biden yönetiminin, İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı müzakerelerin çökmesi ve bunun ABD-İsrail ilişkilerinde bir kırılma noktası olması ihtimaline karşı Refah'a kara saldırısında ısrar eden Tel Aviv'e çeşitli alternatifler teklif etme kararı aldığını aktardı. Yetkililere göre, Beyaz Saray, İsraillilere ne yapmamaları gerektiğini söylemenin yeterli olmadığını bunun yanında bir alternatif sunmanın da gerekli olduğunu anladı.

İKİ AŞAMALI PLAN

ABD yönetiminin, ilk aşamada Refah'a saldırının ertelenmesi ve Gazze'deki insani duruma odaklanılması fikri üzerinde durduğunu aktaran yetkililer, sonraki aşamanın da Refah'ta sınırın altındaki tünelleri yıkmak ve Gazze'ye silah sevkiyatını önlemek için ABD-Mısır-İsrail ortak planının bir parçası olarak Mısır'ın Gazze sınırını güvenlik altına almaya odaklanmak olduğunun bilgisini verdi.

'GÜVENLİ BÖLGEYE' SALDIRI

Yaklaşık 170 gündür Gazze Şeridi'ne saldırı ve işgalini sürdüren İsrail, daha önce güvenli bölge ilan ettiği ve 1 milyondan fazla sivilin sığındığı güneydeki Refah kentine saldırıya hazırlanıyor.

Aralarında ABD'nin de olduğu birçok devlet, İsrail'den Refah kentine yönelik askeri bir adım atmaması yönünde talepte bulunmuştu.

'BİR HATA OLUR'

Gazze'de Filistinlilere karşı soykırımla suçlanan İsrail'e siyasi ve askeri destek veren ABD'nin Başkanı Biden, Netanyahu ile 18 Mart'ta yaptığı telefon görüşmesinde "Refah'ı işgal girişiminin hata olacağını" söylemişti.

Biden, ABD'nin endişe ve önerilerinin görüşülmesi için İsrailli bir heyetin Washington'a gönderilmesi konusunda Netanyahu ile anlaşmıştı.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • mert 1 ay önce Şikayet Et
    acilen BM belirli hava sahasini siyonistlere kitlemeli ve gönüllü ülkelerden gidecek asker göndeme karari almali bu kadar basit,
    Cevapla
  • AhmetY 1 ay önce Şikayet Et
    Bir İsrail koskoca ABD yi esir almış, bir ABD de koskoca dünyayı esir aldı. Biz müslümancıklar ne zaman Allaha güvenmeyi öğreneceğiz. Bu ceza Filistinli kardeşlerimizin zamanında yaptıkları iyi niyetin karşılığı.
    Cevapla
  • ZERDALİ 1 ay önce Şikayet Et
    ABD ABD ABD YILAN ABD ,FİLİSTİNİ VURDUR,GAZZEYİ VURDUR,32.000 İNSANI TELEF ET,Şimdi iyilik durumunda sanki savaşı durdurmak istiyormuş Rolüne GİR HA!!!!!İŞİNCİ ABD,PKK ABD,YPG ABD,SİYONİST ABD...........NERE BAKSAN NEREDE ÇİRKEF ORADA ABD..........ALLAHIM ALLAHIM ALLAHIM ......İSRAİLİ ABD VE YANDAŞLARINI FİRAVUNA VE NEMRUTA VERDİĞİN HEDİYEDEN VER.YALVARIYORUM ALLAHIM....HABİBİN HÜRMETİNE
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya size kalırsa işte böyle yakar yıkarsınız.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR