Beyaz Saray eski danışmanı Filistinlilerin Gazze'den çıkarılması çağrısında bulundu

Beyaz Saray eski danışmanı Jared Kushner, "İsrail'in bakış açısından, Filistinlileri oradan çıkarmak ve sonra da temizlemek için elimden geleni yapardım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2024 12:31 GÜNCELLEME 20.03.2024 12:35 DÜNYA
Beyaz Saray eski danışmanı Filistinlilerin Gazze'den çıkarılması çağrısında bulundu
Beyaz Saray eski danışmanı Filistinlilerin Gazze'den çıkarılması çağrısında bulundu

Beyaz Saray eski danışmanı, Donald Trump'ın damadı, Jared Kushner, İsrail'in sivilleri Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki Negev çölüne taşıması gerektiğini söyledi.

'EĞER İSRAİL'İN BAŞINDA OLSAYDIM İLK İŞİM...'

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski damadı Kushner, 8 Mart'ta Harvard Üniversitesi'nde verdiği bir mülakatta, İsrail'in başında olsaydı "bir numaralı önceliğinin" sivilleri Gazze'nin güneyindeki Refah kentinden çıkarmak olacağını söyledi. Sözlerine "diplomasi yoluyla" onları Mısır'a sokmanın mümkün olabileceğini ekledi.

'İNSANLARI TAŞIMAYA ÇALIŞIRDIM'

"Ama buna ek olarak, Negev'de bir şeyi buldozerle yıkar, insanları oraya taşımaya çalışırdım" dedi. "Bence bu daha iyi bir seçenek, böylece içeri girip işi bitirebilirsiniz," diye ekledi.

'SİVİLLERİ ÇIKARIN' ÖNERİSİ

Gazze'nin "çok değerli" potansiyelini öven Kushner, İsrail'in Şeridi "temizlerken" sivilleri çıkarmasını önerdi.

TALİHSİZ DURUM

 "Orada biraz talihsiz bir durum var, ancak İsrail'in bakış açısından, insanları oradan çıkarmak ve sonra temizlemek için elimden geleni yapardım. Ancak İsrail'in insanların daha sonra oraya geri dönmesini istemediğini söylediğini sanmıyorum" diye ekledi.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • ali haydar 1 ay önce Şikayet Et
    bu cagdaş yahudilerin niçin hepsi katliam yanlısı azılı mahluklar, insanlık merhametten eser taşımamaktalar...hadiste bahsedilen vakanın hikmetini tam anlamaya başladık*
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hoşt uahudi köpek
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Senin gibi kafirlerin ebediyete kadar cehennemde yanacak olması bizim tek tesellimiz.
    Cevapla
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    Bir Yahudi den zaten merhamet beklenmez Yaşasın Hitler boşuna Yaratılmmış
    Cevapla
  • Gazeteci 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR