İsrail mahkemesi ilk kez "ölümcül olmayan" saldırıya yönelik yıkım kararı verdi

İsrail Yüksek Mahkemesi, geçen yıl 12 Ekim'de bir İsrailli polis memurunu vurarak yaralayan Filistinlinin ebeveynlerinin evinin yıkımına ilişkin kararı onadı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2024 01:54 GÜNCELLEME 21.03.2024 01:55 DÜNYA
İsrail mahkemesi ilk kez "ölümcül olmayan" saldırıya yönelik yıkım kararı verdi
İsrail mahkemesi ilk kez "ölümcül olmayan" saldırıya yönelik yıkım kararı verdi

The Times of Israel'in haberine göre Yüksek Mahkeme ilk kez, "ölümcül olmayan" bir saldırıda olayın failinin yaşadığı ev veya ailesinin evinin yıkımı yönünde karar verdi.

Geçen yıl 12 Ekim'de bir polis memurunu vurarak ağır yaralayan Filistinlinin ebeveynlerinin evini yıkma kararına ilişkin değerlendirme yapan yargıç David Mintz, saldırının ciddiyeti ve polis memurunun aldığı ağır yaralar nedeniyle mahkemenin ailenin evini yıkım kararını iptal etmediğini söyledi.

Ev yıkımlarının toplu cezalandırma olduğunu ve insanlık onurunu ihlal ettiğini savunan ailenin avukatları ise saldırıda ölüm gerçekleşmediğinde ev yıkımlarının yapılmaması gerektiğini, ailenin de saldırıya hiçbir şekilde karışmadığını vurguladı.

"AÇIK TOPLU CEZALANDIRMA"

İsrail merkezli HaMoked İnsan Hakları Örgütü de kararı kınayarak, ev yıkımlarını "açık toplu cezalandırma" olarak niteledi.

HaMoked'in açıklamasında, "Bugünkü kararda Yüksek Mahkeme, önceki kararlarının aksine bu utanç verici uygulamayı daha da genişletti. Bunun ahlaka aykırı ve yasa dışı bir uygulama olduğu açık." ifadeleri kullanıldı.

İsrail, ölümle sonuçlanan saldırıların faili Filistinlilere verdiği cezaların yanı sıra ailelerinin evlerini de yıkıyor veya kullanılamaz hale getiriyor. Uluslararası hak örgütleri, suçun bireyselliği ilkesine aykırı olduğu için İsrail'in bu uygulamasını uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendiriyor.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • la zalim 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonist şeytanların mahkemesi ancak ahirettedir, dünyadaki mahkemeleri ahmakları kandırmak için kurdukları basit tiyatrolardır.
    Cevapla
  • Bir garip yolcu 1 ay önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm İsrail ve yandaşlarının üzerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • Arife KAYA 1 ay önce Şikayet Et
    Yaptıkları katliamlara bir yenisini eklemişler.nasılsa dünya gıkını çıkaramıyor
    Cevapla
  • Orhan 1 ay önce Şikayet Et
    Mahkeme insani bir şeydir. Eğer mahkeme İsrail'de ise hayvandan daha aşağılıktır
    Cevapla
  • yolcu 1 ay önce Şikayet Et
    Tam terör devleti bunlarda vicdan yok mahkemesi de aynı suçu işliyor dünyada böyle zulüm görülmedi zalimler kökünüz korusun zülmünüz başınıza yıkılsın İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR