Yunan basını: Türkiye bazı bölgelere ustaca çıpa atıyor

Türkiye'nin uluslararası arenada attığı adımlar Yunan basının merceğinde. Türkiye'nin hamlelerini değerlendiren ve yayınladığı harita ile Ankara'nın artan etkisine dikkat çeken basın, "Ankara bölgede kendisini ustaca güçlendiriyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2024 10:53 GÜNCELLEME 21.03.2024 18:03 DÜNYA
Yunan basını: Türkiye bazı bölgelere ustaca çıpa atıyor
Yunan basını: Türkiye bazı bölgelere ustaca çıpa atıyor

Türkiye'nin dünya arenasında artan etkisi Yunan basınının dikkatinden kaçmadı. Türkiye'nin hamlelerini değerlendiren In.gr, yayınladığı harita ile Ankara'nın artan etkisine dikkat çekti.

"Ankara'nın ordusu ve diplomatları, Osmanlı İmparatorluğu'nun bir zamanlar geliştiği bölgelere ustaca 'çıpa' atıyor." değerlendirmesinde bulunan Yunan haber platformu yayınladığı analizde şu ifadelere yer verdi:

"İsrail ordusu Refah'ı işgal etmek için harekete geçerken, aynı zamanda NATO'nun en büyük ikinci ordusu Ortadoğu bölgesine yayılıyor ve uluslararası analistlerin dikkatini ve hayranlığını çekiyor."

In.gr haberinde, "Gazze'deki çatışmaların genişlemesi nedeniyle Kızıldeniz'de güvenlik bilinmeyen bir kelime haline gelirken, Ankara sadece döngünün dışında kalmayı başarmakla kalmıyor, aynı zamanda bölgede kendisini ustaca güçlendiriyor." ifadelerine yer verdi

ERDOĞAN VURGUSU: İKİ ÖNEMLİ ANLAŞMA İMZALAMAYI BAŞARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attığı adımlara dikkat çeken In.gr, "Erdoğan'ın son iki hamlesi, Türk dış politikasının krizlerden nasıl yararlanılacağını bildiğini kanıtlıyor: Kızıldeniz'in Mısır ve Somali ile iki girişini ele geçirerek iki önemli anlaşmayı imzalamayı başardı." dedi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın eski özel kalemi Lawrence Wilkerson'ın "Erdoğan çember çiziyor." değerlendirmesine yer veren Yunan haber platformu, İranlı-Amerikalı gazeteci ve Atlantik Konseyi çalışanı Borzou Daragahi'den de görüş aldı.

Haberde, "Daragahi, Türkiye ile Mısır arasındaki uzlaşmayı görünce şunu itiraf ediyor: Türkiye, Libya, Suriye ve İran dahil olmak üzere eski Osmanlı topraklarında yarı kalıcı askeri varlıklar kurarak Arap dünyasına başarılı bir şekilde nüfuz etti." denildi.

KAYNAK : Hürriyet
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Kutahyali 1 ay önce Şikayet Et
    Elin Yunanin gavuru anlıyorda bizimkiler anlamıyor veya anlamak istemiyorlar Reisin kıymetini durmak yok yola devam inşallah
    Cevapla
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan iflas etmiş bir ülke olarak Amerika İngiltere İsrail Yahudi sermayenin kölesi oldu. Eğer Yunanistan Türkiye 'ye saldırırsa İstanbul hayali için Yunanistan haritadan silinir aynen İsrail'in haritadan silinecek olması gibi.
    Cevapla
  • ⁴abdullah⁴ 1 ay önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan ın görev süresi acilen uzatılmalı..
    Cevapla
  • MERSİNLİ 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanlılar bizden iyi ne yaptığımızı anlıyor Bizi muhalefet daha anlayamadı
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Eyt mağdurlarını gör reis.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR