Arap Bakanlardan Gazze açıklaması

Mısır'da, Gazze Şeridi'nde insani ateşkesi sağlama çabalarını ele almak üzere Arap Bakanlar düzeyinde toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda "acil ve kapsamlı ateşkes" çağrısı yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2024 00:40 GÜNCELLEME 22.03.2024 00:40 DÜNYA
Arap Bakanlardan Gazze açıklaması
Arap Bakanlardan Gazze açıklaması

Toplantı üyelerince yapılan ortak yazılı açıklama, Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Buna göre toplantıda, Filistin meselesinde yaşanan gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının yıkıcı etkileri ve neden olduğu benzeri görülmemiş acılar, insani felaket ile bunu durdurmak için gösterilen çabalar değerlendirildi.

"TÜM SINIR KAPILARI AÇILMALI"

Açıklamada, kapsamlı ve acil bir ateşkes sağlanmasının, insani yardım erişiminin artırılmasının ve İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki tüm sınır kapılarının açılmasının öncelikli olduğu vurgulandı.

Aynı şekilde, İsrail'in getirdiği kısıtlama ve engellerin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze'ye yardım girişiyle ilgili 2720 sayılı kararının uygulanması yoluyla aşılması gerektiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) tam destek verilmesi çağrısı yapılırken, Filistinlileri göçe zorlama planlarının da reddedildiği belirtildi.

Kahire'deki toplantıya Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Uluslararası İşbirliği İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Rim el-Haşimi'nin yanı sıra Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh katılmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail BM kararlarını ödül olarak kabul ediyor uymadığı zaman yaptırım yapılamıyor ABD engelliyor Arap ülkeleri İsrail e kapsamlı ambargo uygulamaktan neden korkuyor özellikle Mısır Arabistan BAE Bahreyn yazıklar olsun
    Cevapla
  • antep2701 1 ay önce Şikayet Et
    lan hepiniz birleşin ve yaya refahtan Filistin'e yahudi üzerine yürüyün ve Yahudilere tükürün, bu bile o köpeklerin tükürüklerinizde bogulmasına yeter de artar bile..Daha ne konuşarak oyalanıp duruyorsunuz yahu...
    Cevapla
  • Uveys 1 ay önce Şikayet Et
    Size musluman ülke diyenin Allah belasını versin
    Cevapla
  • Znb 1 ay önce Şikayet Et
    Komik
    Cevapla
  • Bafralı 1 ay önce Şikayet Et
    Bir sonuç, bir karar çıkaramamışlar mı? İsrail'e yönelik yaptırım yapamamış bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR