Blinken'den Katar'a 'Hamas'a baskı yapın' çağrısı

Blinken'ın, Katar yönetimini, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaları durduracak bir esir takası ve ateşkes mutabakatı yapmaması halinde Hamas'ı başkent Doha'dan kovmakla tehdit etmeye çağırdığı öne sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2024 11:59 GÜNCELLEME 22.03.2024 15:52 DÜNYA
Blinken'den Katar'a 'Hamas'a baskı yapın' çağrısı
Blinken'den Katar'a 'Hamas'a baskı yapın' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Katar yönetimini, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaları durduracak bir esir takası ve ateşkes mutabakatı yapmaması halinde Hamas'ı başkent Doha'dan kovmakla tehdit etmeye çağırdığı öne sürüldü.

CNN'de yer alan habere göre, ABD'li yetkililer, Bakan Blinken'ın, Hamas'a, Gazze'deki çatışmayı durduracak bir rehine takası ve ateşkes mutabakatı yapmaması halinde üst düzey üyelerinin bulunduğu Doha'dan atılma riskiyle karşı karşıya kalacağına yönelik mesaj verdiğini belirtti.

TALEP KATAR'A İLETİLDİ

Yetkililer, mesajın, Blinken tarafından Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'ye, 5 Mart'ta Washington'da yapılan toplantıda iletildiğini söyledi.

ABD'li yetkililer, ateşkes mutabakatı çabalarında Washington ile arabulucu rolü oynayan Katar'ın, "mesajı anladığını ve büyük bir tepki göstermediğini" ifade etti.

Katarlı yetkililerin, bu uyarıyı Hamas liderlerine iletip iletmediğinin ise bilinmediği kaydedildi.

ABD, Katar ve Mısır, Hamas ile İsrail arasında esir takası ve ateşkes mutabakatına varılması için arabulucu rolü oynuyor.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • cevahir 1 ay önce Şikayet Et
    Siz beslediğiniz siyonist devletine niye baskı yapmıyorsunuz insanları mağdur eden siz ve dünyadaki siyonist uşakları.
    Cevapla
  • mehmet C. 1 ay önce Şikayet Et
    ABD çöküşünden sonra rusya ve çin avrupayı baskılayıp kontrolüne alacak..bu ittifakın kısmi desteği ve abd nin etkisizliği bizimde tekrar ortadoğu hamiliğine getirecek..ilerkeyen süreçler bunları gösterek diye düşünüyorum .
    Cevapla
  • -Gözlemcí 1 ay önce Şikayet Et
    ćok beddua ah aldınız sonunuz geriye çöküşe gidecek
    Cevapla
  • Muzaffer 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in iflasa gittiği haberleri doğru olduğu anlaşılıyor, saldıracak gücü kalmadı. ZAFER YAKIN İNŞALLAH
    Cevapla
  • Siyon Çetesi 1 ay önce Şikayet Et
    Gider ayak GAZZE katliamı ile ne kazandınız?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR