İsrail meclisi savaşın biteceği tarihi verdi

Knesset'in (İsrail meclisi) Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Zvika Fogel'den skandal açıklama. İsrail-Gazze savaşının sona ermesi için 'gereken şartları' söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2024 10:34 GÜNCELLEME 25.03.2024 13:03 DÜNYA
İsrail meclisi savaşın biteceği tarihi verdi
İsrail meclisi savaşın biteceği tarihi verdi

Knesset Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının Yahudilerin Gazze'nin kuzeyine yerleşmesiyle sona ereceğini söyledi.

SAVAŞ NE ZAMAN SON BULACAK?

Zvika Fogel Pazar günü İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'a verdiği demeçte, "İsrail, Yahudiler tüm kuzey Gazze Şeridi'ne yerleştiğinde savaşı sona erdirmelidir" dedi.

Fogel, Filistinlilerin Gazze'den "gönüllü göçünün" teşvik edilmesi çağrısında bulundu. "Kim gönüllü olarak göç etmek isterse benden hibe alacaktır" diye ekledi.
Uluslararası öfkenin ortasında bazı İsrailli yetkililer, geçtiğimiz Ekim ayında başlayan ve İsrail'in ölümcül saldırılarına maruz kalan Gazze'den Filistinlilerin "gönüllü göçünü" teşvik etme çağrısında bulundu.

ŞEHİT VE GAZİ SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

O zamandan bu yana 32.200'den fazla Filistinli İsrail güçleri tarafından öldürüldü ve 74.500'den fazlası da kitlesel yıkım ve ihtiyaç maddelerinin kıtlığı nedeniyle yaralandı.

İsrail aynı zamanda Gazze'ye felç edici bir abluka uygulayarak başta kuzey Gazze'de yaşayanlar olmak üzere Gazze halkını açlık sınırında bıraktı.

BM'ye göre, İsrail savaşı Gazze nüfusunun yüzde 85'ini gıda, temiz su ve ilaç sıkıntısı nedeniyle ülke içinde yerinden edilmeye iterken, enklavın altyapısının yüzde 60'ı hasar gördü ya da tahrip edildi.

İSTEMEDİKLERİ KARARLARI GÖZ ARDI EDİYORLAR

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı tarafından soykırımla suçlanıyor. Ocak ayında verilen bir ara kararda Tel Aviv'in soykırım eylemlerini durdurması ve Gazze'deki sivillere insani yardım sağlanmasını garanti altına alacak tedbirler alması emredilmişti.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Muhammed Salih 1 ay önce Şikayet Et
    Filistini yahudilerden kurtarmak için, bir milyonluk bir İslam ordusu lazimdir. Bu milyonluk ordu israilin kara sinirlarina yerlestirilmelidir. İslam ülkeleri nufuslarinin binde birini bile asker olarak Filistin in yardimina gonderirse bir bucuk milyonluk bir İslam ordusu meydana gelir. Filistin böyle bir orduyla rahatlikla kurtarilabilir. Avrupa ve amerika israili savunmak için asker
    Cevapla
  • Korkusuz 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbimin ataşına geleler inşallah aminnnn bu zulüm onların yanına bırakmıycak yüce Allah ım
    Cevapla
  • Dudayev 1 ay önce Şikayet Et
    Gamzeye silah yardımı yapiyor.uyuz bilmiyorjm lakin yapmalıyız.
    Cevapla
  • mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    bunların bedel ödemediği bir dünya olmamalı.. olmaz. olamaz.. mutlak bedel ödeyecekler.. bunu allahtan niyaz ediyorum..
    Cevapla
  • Mustafa Oguz 1 ay önce Şikayet Et
    Savaş yakında bitecek ve o bölgede tek bir tane siyonist yahudi kalmayacak, kurtulan yahudilerin tamamı amerikaya gönderilecek,savaş ancak böyle biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR