Pentagon, Gazze'ye kurulacak geçici limanın güvenliğinde İsrail'in rol alacağını bildirdi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD’nin insani yardımları ulaştırmak amacıyla Gazze sahiline kuracağını açıkladığı geçici limanın güvenliğini sağlamada İsrail’in rol oynayacağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2024 00:48 GÜNCELLEME 27.03.2024 00:48 DÜNYA
Pentagon, Gazze'ye kurulacak geçici limanın güvenliğinde İsrail'in rol alacağını bildirdi
Pentagon, Gazze'ye kurulacak geçici limanın güvenliğinde İsrail'in rol alacağını bildirdi

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında Gazze hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Washington’da bulunan İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile ele aldığı konulardan birinin Gazze’ye deniz yoluyla yapılacak yardım koridoru olduğunu belirten Singh, bu konuda kurulacak geçici liman ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Singh, geçici liman ve yardım koridorunun güvenliğinin sağlanmasında İsrail’in "bir tür rol oynayacağını" belirterek, “Ancak bu konuda ayrıntılar hala insani yardım dağıtımı açısından değerlendirme sürecinden geçiyor.” dedi.

ABD’nin bölgedeki ortakları ve sivil toplum kuruluşları üzerinden yardımları dağıtacağını ifade eden Singh, şu aşamada detaylar konusunda daha fazla sunabileceği başka bilgi olmadığını kaydetti.

GAZZE'YE HAVADAN 8 TONDAN FAZLA "DOMUZ ETİ İÇERMEYEN" GIDA ATILDI

Pentagon Sözcü Yardımcısı, 2 Mart’tan bu yana ABD’nin Gazze’ye 17 hava operasyonu ile 8 tondan fazla “domuz eti içermeyen” gıda maddesi attığı bilgisini paylaştı.

Gazze’ye hava yoluyla yapılan yardımların, daha geniş insani çabaların yalnızca bir parçası olduğunu ifade eden Singh, deniz koridoru da dahil, ABD’nin ortaklarıyla Gazze'ye kritik yardım akışını artırmak için diğer seçenekler üzerinde çalıştığını öne sürdü.

Singh, öte yandan dün havadan atılan yaklaşık 80 sarmaldan 3’ünün paraşüt sistemindeki arıza nedeniyle suya indiğini, yardımların atılmasında güvenlik önlemi olarak düşme bölgelerinin, paraşütlerin arıza riski göz önüne alınarak seçildiğini söyledi.

Gazze Medya Ofisi, havadan atılan insani yardımlar sırasında denize düşen paketleri almaya çalışırken 12 kişinin boğulduğunu, 6 kişinin de çıkan izdihamda hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

REFAH'A YÖNELİK BİR OPERASYON HATA OLUR

Singh, Austin ile Gallant görüşmesi sırasında İsrail’in Refah’a yapacağını açıkladığı geniş çaplı askeri saldırılar konusunun ele alınıp alınmadığı sorusu üzerine, Refah’a yönelik bir operasyonun “hata” olacağını tekrarladı.

Bu konuyu hem özel hem de kamuya açık toplantılarda dile getirdiklerini ifade eden Singh, “Refah'a yapılacak herhangi bir operasyonun orada barınan 1 milyondan fazla insanı ve masum sivil hayatları da hesaba katması gerektiğini açıklamıştık. Dolayısıyla, eğer bu hayatlar dikkate alınmazsa, Refah'ta bir operasyona devam etmenin bir hata olacağını söylemiştik." diye konuştu.

Singh, iki bakanının görüşme sırasında sadece Refah hakkında değil İsrail’in Gazze’de devam eden operasyonları hakkında da “güzel bir sohbet” etme imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Hasan Önal 1 ay önce Şikayet Et
    ABD, Gazze'nin işgalini resmileştiriyor! Pısırık ve Pasif Dünya'nın gözü önünde yapıyor bunu! İsrail bombalarının Filistinlileri katletmesi Dünya'da infial yaratmıştı! ABD ve AB buna da çare buldu! Havadan paraşütle attığı SÖZDE yardımlarla aç Filistinlilerin izdihamdan ya da denizde boğularak ölmelerine zemin hazırladı! Böylece İsrail katliam suçlamasından kurtulmuş oldu!
    Cevapla
  • Selahattin Çakmak 1 ay önce Şikayet Et
    Yani bu adaletmi gazzeYahudilerden ne beklesin pentegonda aynı İsrail'de değişen yok ümmet uyanmayinci hep gözyaşı vede kan
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 1 ay önce Şikayet Et
    Katil SOYKIRIMCI yahudi israil ve ABD öldürüyor Abluka altında tutuyor Dünya seyrediyor.Dünyayı ve ABD yi yöneten yahudiler Dünya yönetimleri ve ABD yönetimi . Oyuncak olmuş kukla olmuş tüm insanıi değerler yok ediliyor .işgal ve soykırım olanca hızı ve dehşetiyle devam ediyor Neden bağımsız bir devlet olan Filistin işgal edilip yok edilior Yahudi israile peşkeş çıekiliyor
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzenin işgali daha hızlı ve resmi yollarla olması için liman yeni oyundur.Abd ve israil ortak çalışıyor.İsrail için çalışıyor.Hala uçakları n ile bomba taşıyorsun.Liman inşa edeceğine Mısır sınıırındaki Refah kapısını aç.Deniz ablukasını kaldır.Denizden ve karadan yardımlar gitsin.Gazzeliler evinde tedavi edilsin.Acilen barış ve iki devletli çözüm.Saldırgan israilin silahları elinde
    Cevapla
  • Suat 1 ay önce Şikayet Et
    ABD ve İSRAİL bir terör devletidir Müslümanların en büyük düşmanıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR