Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı

7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu üzerinden uluslararası kamuoyuna İsrail tarafından servis edilen "tecavüz" iddiaları bizzat İsrail resmi makamları tarafından çürütülmeye başlandı. Hamas'la ilgili daha önceki iddialar da yalanlanmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2024 13:19 GÜNCELLEME 28.03.2024 13:20 DÜNYA
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
  • HABER7

Filistin direnişinin öncüsü Hamas’ın 7 Ekim 2023’te İsrail işgalindeki bölgelere hava, kara ve denizden yaptığı Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili dezenformasyonlar, bizzat sahipleri tarafından çürütülmeye devam ediyor.

Hamas askerlerinin “müzik festivalindeki gençleri öldürdüğü”, direnişçilerin “40 bebeğin kafasını kestiği” gibi pek çok gerçek dışı bilginin İsrail ve ABD tarafından yalanlanmasının ardından “toplu tecavüz” ve “karnı kesilen kadın” iftiralarının da içinin boş olduğu kabul edildi.

O AVUKAT GÜVENİLMEZ BİR YALANCI

7 Ekim’deki operasyonda Filistinli savaşçıların İsrailli kadınlara tecavüz ettiği ve hamile bir kadının karnını yardığı yalanını ortaya atan Yahudi avukat Cochav Elkayam-Levy, İsrail makamları tarafından “güvenilemez” ve “uzak durulması gereken kişi” ilan edildi.

İsrail’de yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, isimlerinin açıklanmasını istemeyen İsrailli hükümet kaynakları, avukat Elkayam-Levy’nin, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin “doğru olmayan araştırmaları ve yalan hikayeleri yayarak bunun üzerinden milyonlarca dolarlık yardım toplandığını” belirtti.

Cochav Elkayam-Levy

Özellikle Batı medyasında sıkça dillendirilen bu asılsız hikayelerle İsrail’in güvenirliliğinin sarsılmasına yol açtığına dikkati çeken yetkili, “o güvenilemez biri” dediği Elkayam-Levy’nin sunduğu birçok delilin, Hamas ile ilgisinin bulunmadığının ortaya çıktığını kaydetti.

HAMAS’A ATTIĞI İFTİRA İLE MİLYONLARI GÖTÜRMÜŞ

Yedioth Ahronoth’a konuşan bir diğer İsrailli yetkili, 7 Ekim saldırıları sonrası uluslararası haber kanallarına verdiği beyanatlarla ardından dikkatleri üzerine toplayan Elkayam-Levy’nin, kendi kurduğu ve devlet-destekli kuruluş olarak tanıttığı “Siviller Komisyonu” sayesinde, milyonlarca dolar yardım topladığını vurguladı.

Levy sık sık küresel medya kuruluşlarının canlı yayınlarında ağırlanıyordu.

BÜYÜKELÇİYİ BİLE ÇARPMIŞ

Elkayam-Levy’nin 2024 faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu 8 milyon dolara yakın bütçe için destek talebine de atıfta bulunan yetkili, “ABD'nin Japonya Büyükelçisi Rahm Emanuel de ona yardım etti. Birçok kişiden para topladı ve hatta konferansları için para talebinde bulunmaya başladı.” dedi.

Rahm Emanuel

UYDURUK “TECAVÜZ” RAPORU DEŞİFRE OLDU

Elkayam-Levy’nin 28 Ekim’de kaleme aldığı ve “Hamas’ın sistematik cinsel şiddeti” olarak adlandırdığı raporu, Batı medyasında sıkça kullanılan "tecavüze uğramış genç kız cesetleri" iddiasının New York Times tarafından "yalan" olduğu gerekçesiyle geri çekilmesinin ardından ülkede sorgulanmaya başlandı.

New York Times’taki 25 Mart tarihli makalesinde, Guy Melamed isimli İsrailli bir sağlık görevlisinin, gazeteye verdiği “Kibbutz Beeri’deki tecavüze uğradıkları görülen çıplak haldeki genç kızların cesetlerini gördüğü” yönündeki ifadesinin yalan olduğu belirtilmişti.

Makalede, “İsrailli bir asker tarafından aynı gün çekilen bir fotoğraf, üç kadın cesedinin giyinik olduğunu ve cinsel saldırıya uğradıklarına dair herhangi bir belirti olmadığını gösteriyor.” ifadesi kullanılmıştı.​​​​​​​

ABD MEDYASINDAN AYLAR SONRA GELEN DÜZELTME: HAMAS SAVAŞÇILARININ CİNSEL SALDIRI BELİRTİSİ YOK

ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden New York Times (NYT), Hamas üyelerinin 7 Ekim 2023'te İsrailli kadınlara cinsel saldırıda bulunduğuna dair haberinde, yaklaşık üç ay sonra düzeltme yapmıştı.

NYT'nin Nova Müzik Festivali'nin yapıldığı yerde 7 Ekim'de düzenlenen baskınla ilgili yeni makalesinde, "İsrailli bir askeri sağlık görevlisinin, 7 Ekim'de Hamas liderliğindeki terör saldırısında öldürülen iki gencin cinsel saldırıya uğradığını belirten açıklamasını çürüten yeni bir video ortaya çıktı." ifadesi kullanıldı.

Makalenin devamında, “Kibbutz sakinleri, 7 Ekim'de öldürülen iki kız kardeşin cinsel şiddet mağduru olmadığı sonucuna vardı.” ifadesi yer aldı. New York Times'ın yeni makalesinde, İsrailli iki kadına tecavüz edildiği iddiasına yer verdiği “Sessiz Çığlıklar” adlı makaleyi 28 Aralık'ta yayımlamasından yaklaşık üç ay sonra kendi kaynaklarını çürüten yeni detaylar yer aldı.

Gazetede, “Kibbutz’daki bir evde cinsel şiddet belirtilerine sahip, kısmen giyinik iki genç kızın cesedini gördüğünü söyleyen” İsrailli sağlık görevlisinin iddiasına karşın bölge sakini Nili Var Sinai’nin, “Bu haber yanlış.” sözleri yer aldı.

NYT, “7 Ekim’de Be'eri'de bulunan İsrailli bir askerin çektiği ve şubat ayında topluluğun önde gelen üyeleri tarafından ve bu ay NYT tarafından izlenen görüntülerde, üç kadın kurbanın cesetlerinin tamamen giyinik olduğu ve herhangi bir cinsel saldırı belirtisine rastlanmadığı görüldü.” diye yazdı.

Kar amacı gütmeyen “The Intercept” isimli basın kuruluşu, 4 Mart'ta internet sayfasında yayınladığı bir makalede, müzik festivaline yakın bölgede gerçekleştiği iddia edilen cinsel saldırının olmadığını ispatlayan delillere yer vermişti.

“SİYAH ELBİSELİ KADIN” DİYE SEMBOLLEŞTİRDİLER, O DA YALAN ÇIKTI

Bünyesinde farklı etnik köken ve kültüre sahip birçok bağımsız gazetecinin yer aldığı haber kuruluşu, NYT’nin 2023 Aralık ayında yer verdiği 3 cinsel saldırı iddiasında, “siyah elbiseli kadın” olarak tanımlanan ilk kadının Gal Abdush olduğunu, aile üyelerinden bazılarının Times’ın iddialarına itiraz ettiğini yazmıştı.

Haberde, Kibbutz’ta yaşandığı iddia edilen olaydaki iki kadının ise bölge sakinleri tarafından oluşturulan bir internet sayfasında Y. ve N. Sharabi adlı kız kardeşler olarak zikredildiği bilgisi paylaşılmıştı. The Intercept, röportaj yaptığı Michal Paikin isimli bölge sakininin, kız kardeşler için “Onlar sadece vuruldular, cinsel istismara maruz kalmadılar.” şeklindeki sözlerine yer vermişti.

Kuruluşun haberinde ayrıca kadınların iddia edildiği gibi ayrı bir odada değil, evin salonunda anneleriyle bir arada bulunduğu kaydedilmişti.

O HABERLERİ YAPAN GAZETECİ İSRAİL İSTİHBARATINDAN

NYT2nin aralık ayında yayımladığı ilk haberin üç yazarından biri olan Anat Schwartz’ın, daha önce hiç gazetecilik deneyimi olmamasına rağmen yeğeni Adam Sella ve Jeffrey Gettleman ile haber üzerine çalıştığı tespit edilmişti.

Film yapımcısı kimliğiyle anılan Schwartz, geçen yıl aniden NYT’de serbest gazeteci olarak işe alınmış, öncesinde ise İsrail Hava Kuvvetlerinin istihbarat biriminde görev yaptığı öğrenilmişti.

BIDEN’IN ‘KAFA KESİLEN ÇOCUKLAR’ İDDİASINI BEYAZ SARAY ÇÜRÜTMÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail TV kanalında öne sürülen, “Hamas direnişçileri 40 İsrailli bebeğin kafasını kesti” iddiasını dillendirmiş fakat kısa sürede yalanlanmıştı.

Biden, “Çocukların kafalarının kesildiği fotoğrafları göreceğimi hiç düşünmezdim” diyerek yalan habere bir de 'olmayan fotoğraflar' eklemişti.

Washington Post gazetesi, konuyu Beyaz Saray’a sormuş ve “Ne Biden ne de ABD’li yetkililerin kafaları kesilen bebeklerle ilgili görüntü veya doğrulanmış herhangi bir bilgi görmediği” cevabı verilmişti.

Biden'ın 'Filistin' iddiasına üçlü yalanlama! Ordu, Beyaz Saray ve İletişim Başkanlığı...Biden'ın 'Filistin' iddiasına üçlü yalanlama! Ordu, Beyaz Saray ve İletişim Başkanlığı...

FESTİVAL ALANINDAKİ GENÇLERİ HAMAS DEĞİL İSRAİL ORDUSU TANK VE HELİKOPTERERLE KATLETMİŞTİ

7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunda Hamas’ı karalamaya yönelik en büyük yalanlardan birisi de, Gazze sınırındaki bölgede düzenlenen Nova Müzik Festivali’nde toplu katliam yapıldığıydı.

İsrail gazeteleri, olaydan 1 ay sonra, festival alanında bulunanlara Hamas’ın değil İsrail helikopterlerinin ateş açtığını görüntülerle ifşa etmişti.

İsrail medyasına göre göre; helikopter pilotları, üstlerinden emir almadan kalabalığı taramıştı.

İsrailli yetkililer, “yaşanan kaosu ve saldırı anlarını kimin Hamas, kimin asker ya da sivil olduğunu ayırt etmekte büyük zorluk yaşandıklarını ve belirli bir noktadan ateş açıldığını, bunu fark edince pilotların saldırıları yavaşlatmaya ve hedefleri dikkatlice seçmeye başladığını” itiraf etmişti.

İsrail haber kaynağı Yedioth Aharanoth’un haberine göre apaçi helikopter pilotları, hedeflere dair istihbarat olmadan sürekli ateş ettiklerini itiraf ederken, tank mürettebatına içeride potansiyel olarak İsrailli rehinelerin olup olmadığına bakılmaksızın evleri bombalamalarının emredildiğini söylemişlerdi.

ABD'Lİ İSTİHBARATÇI RITTER: HAMAS DEĞİL HEPSİNİ İSRAİL VURDU

Amerikan istihbarat subayı Scott Ritter, İsrail'in festival alanındaki katliamını ortaya çıkaran ilk isim olmuştu. ABD Deniz Piyadeleri eski istihbarat subayı Ritter, yaklaşık 10 gün önce yaptığı açıklamada 7 Ekim'de yaşananlara ilişkin şu çarpıcı ifadeleri kullanmıştı:

"Hamas duvarı aştığında kimin askeri personel olduğunu, silahların nerede olduğunu biliyordu. İyi istihbaratı vardı. Amaçları saldırıya karşı çıkacak askerleri etkisiz hale getirmekti. İnsanlar öldü, ama bu İsrail'in dediği gibi sivillerin katledilmesi değildi. Gazze yakınında çölde parti yapan gençlerin arasına Hamas paramotorlarla indi. İsrail'in anlattığı hikâyeye göre hepsini Hamas katletti. Fakat gerçekte; İsrail hava güçleri oradaydı. Helikopterlerle geldiler. Pilotları da itiraf etti: 'Hedefi ayırt etmenin hiçbir imkânı yoktu. Hareket edeni vurduk.' Yani İsrailli sivillerin büyük çoğunluğunu pilotlar öldürdü."

KAYNAK : Haber7 ve Ajanslar
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • konuk 4 hafta önce Şikayet Et
    yalanınızda kininizde boğulun, Allah sizi kahretsin.
    Cevapla
  • Mecnun 4 hafta önce Şikayet Et
    İsrail aslin da bu saydıkları iftira suçlarını anlatırken kendini anlatıyor. Tecavüz de onlarda bebekleri çocukları kadınları bütün masum halkı katlederek şehit ederek tecavüz ederek yaptıkları açık katliamla belgeli bir şekilde kendisi ni anlatıyor. Amerikada sinogog altında tünellerle birbirine bağlı odaların içinde bulunan kanlı yataklar bebek arabaları hayra alamet şeyler değil.
    Cevapla
  • Kürt 4 hafta önce Şikayet Et
    O avukatın Hamas'a attığı iftira yı İsrail askerleri Gazze Filistin e yapıyor Allah helak etsin sizi sizin gibi pis vahşi yaratık yoktur dünya da Allah biran önce İsrail ve yahudi kâfirlerini yok et öldür helak eyle canları ni al müslüman kardeşlerimize yasattıkları vahşeti görmeye dayanamıyoruz onlar nasıl çekiyor bu ramazan da hele
    Cevapla
  • MİCANOVİÇ 4 hafta önce Şikayet Et
    İlâhi Yâ Râbbi ; Şu içinde bulunduğumuz mübârek Ramazan-ı Şerif hürmetine ; " KALBİNDE ZERRE KADAR MERHÂMET ve ACIMA DUYGUSU TAŞIMAYAN ŞU SOYSUZ ve TERÖRİST YÂH@Dİ MİLLETİNE YERYÜZÜNDE YAŞAMA HAKKI VERME ALLAH'IM "Amiiiinnnn...Amiiiinnnn...Amiiiinnnnn....
    Cevapla
  • Teksoy 4 hafta önce Şikayet Et
    2.ci Dünya savasinda yahudiler kendi insalari na öldürdüler ve Almanyayi bomba yağdırdılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR