İsrailli askerlerden ahlaksız paylaşımlar

İsrail askerleri, işgal ettikleri Gazze'deki evlerde buldukları iç çamaşırlarıyla oynarken çektikleri fotoğraf ve videoları İnternet hesaplarından paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2024 15:14 GÜNCELLEME 28.03.2024 16:49 DÜNYA
İsrailli askerlerden ahlaksız paylaşımlar
İsrailli askerlerden ahlaksız paylaşımlar

İsrail askerleri tarafından paylaşılan videoda bir asker, işgal altındaki Gazze'deki bir evde, bir elinde sırıtarak silahını tutarken diğer elindeki kadın iç çamaşırını koltukta yatan arkadaşının açık ağzına sarkıttı.

Paylaşılan başka bir videoda ise bir askerin, siyah sütyen ve miğfer giydirilmiş bir kadın manken tuttuğu görüldü. Paylaşımın altında, "Gazze'de güzel bir eş, ciddi bir ilişki buldum, harika bir kadın." yazıyordu.

"TÜM KADINLARI KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR"

Reuters'a göre, İsrail askerleri tarafından çekilen bu iki video, Gazze'deki operasyona katılan İsrail askerlerinin iç çamaşırı, manken ve bazı durumlarda her ikisini birden sergilerken gösterdiği düzinelerce paylaşımdan sadece ikisi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi sözcüsü Ravina Shamdasani, konuya ilişkin demecinde, "Bu tür görüntülerin paylaşılması Filistinli kadınların yanı sıra dünyadaki tüm kadınları küçük düşürüyor." ifadelerine yer verdi.

Reuters, bağımsız olarak doğrulanmış sekiz adet paylaşımın ayrıntılarını İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) göndererek yorum istedi.

İSRAİL ORDUSUNUN YANITI

İsrail ordusu tarafından Reuters'a yapılan açıklamada, "Soruşturma açılmasını haklı kılacak bir suç şüphesinin ortaya çıktığı durumlarda, Askeri Polis tarafından soruşturma açılır. İncelenen vakaların bazılarında, videodaki askerlerin ifade veya davranışlarının uygunsuz olduğu sonucuna varıldığı ve buna göre ele alındığı açıklığa kavuşturulmalıdır." denildi.

Doğruluğu teyit edilen paylaşımlar arasında, ellerini çıplak bir kadın mankenin göğüslerinde tutan bir askerin fotoğrafı ve yarı çıplak bir oyuncak bebeği tutan bir askerin fotoğrafı da yer aldı.

Bir diğer fotoğrafta ise, kadın iç çamaşırı paketleriyle dolu bir çift kişilik yatağın önünde silahıyla poz veren bir asker görüldü.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Lanet olası zalim yahudiler Yüce ALLAH! kalplerinize öyle bir korku versin ki ariyel şerondan daha beter olun amin
    Cevapla
  • Bir garip yolcu 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm İsrail ve yandaşlarının üzerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • KLİNİK VAKA 4 hafta önce Şikayet Et
    Bunların incelenmesi gerek. Hep mi sapkınlardı? Sonradan mı sapıttılar.
    Cevapla
  • gökdereli 4 hafta önce Şikayet Et
    Allahu teala cehennemi boşa yaratmamış bakalım bizim gibi müslümanların yeri neresi olacak
    Cevapla
  • SELAM18 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti üzerinize olsun siyonist kâfirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR