Gazzeliler açlıktan ölüyor: Can kaybı 30'a çıktı

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek büyük bir insani felakete neden olduğu Gazze Şeridi'nde 1 çocuğun daha açlıktan öldüğü açıklandı. Gazze'de açlıktan vefat edenlerin sayısı 30'a çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2024 16:11 GÜNCELLEME 28.03.2024 16:11 DÜNYA
Gazzeliler açlıktan ölüyor: Can kaybı 30'a çıktı
Gazzeliler açlıktan ölüyor: Can kaybı 30'a çıktı

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki KemalAdvan Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve tıbbi imkansızlıklar sebebiyle bir çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi. Haberde, İsrail'in yıkıcı saldırılarının yanı sıra insani yardımların ve tıbbi malzemelerin girişini engellediği Gazze Şeridi'nde açlıktan ölenlerin sayısının 30'a çıktığı ifade edildi.

İsrail yaklaşık 6 aydır yıkıcı saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ne yardım girişini engelleyerek bölgede büyük bir insani felakete neden oldu. Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütmeye başladığı bildiriliyor.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 280’i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 552 Filistinli öldürüldü, 74 bin 980 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Ahmet 4 hafta önce Şikayet Et
    Demokrasi, insan hakları, adalet diyenlerin hiçbirinin sesi çıkmıyor? Nedennnnnn? Çağdaşlık, modernlik, sanat, sanatçı diye caka satanların sesleri hiç çıkmıyor.!!!! Yuhhhhhhhh.... Yazıklar olsun hepinize! Gazzeli çocuk insan değil mi? Canlı değil mi? Hiç mi vicdanınınız yok? Allah'ın gazabı siyonistlerin ve onlara destek verenlerin, onlara ses çıkarmayanların üzerlerine olsun İnş.
    Cevapla
  • Netice 4 hafta önce Şikayet Et
    Hamas'ın başları nerelerdesiniz. Hizbüşşeytan'ın himayesinde Lübnan'da mı yaşıyorsunuz. Aklına uyduğunuz İran'ın yüzünden olanları görmüyor musunuz. Olanlar garibanlara oluyor, ...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR