Almanya'da Türklerin kurduğu partiye ambargo

Üç ay önce Almanya'da Türkler tarafından kurulan DAVA'ya, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmaya hak kazandığı ancak Alman bankalar tarafından hesap açılmasına izin verilmediği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2024 15:47 GÜNCELLEME 30.03.2024 15:55 DÜNYA
Almanya'da Türklerin kurduğu partiye ambargo
Almanya'da Türklerin kurduğu partiye ambargo

Almanya'da 9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine girmeye hazırlanan DAVA (Çok Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak), ülkedeki çeşitli bankaların kuruluş hesabı açma ambargosuyla karşı karşıya kaldı.

Siyasi oluşumun önde gelen üyelerinden avukat Fatih Zingal, parti adına banka hesabı açtırmak için ülkedeki çok sayıda banka ile görüşüldüğünü ancak hiçbirinin bir neden göstermeksizin hesap açmadığını söyledi.

Almanya'da Türklerin öncülüğünde DAVA isimli siyasi oluşum kurulduAlmanya'da Türklerin öncülüğünde DAVA isimli siyasi oluşum kuruldu

DAVA iddiaları reddetti: Erdoğan ve AK Parti'yle bağımız yokDAVA iddiaları reddetti: Erdoğan ve AK Parti'yle bağımız yok

Zingal, "Banka hesabı açtıramıyoruz, çok sayıda bankayla görüştük. Bankaların çoğu reddetmek için bir neden göstermezken, bazıları da partimize hesap açması halinde itibar kaybına uğrayacağından korkuyor. Bunun garip bir demokrasi anlayışı olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Oluşumun 9 Haziran'daki AP seçimlerine katılabilmesi için 4 bin imzaya ihtiyacı vardı. Zingal'e göre, son 5 hafta içinde ülke genelinde 11 bin imza toplandı.

Almanya Federal Seçim Komisyonu, DAVA'yla birlikte 35 siyasi oluşumun 9 Haziran'daki AP seçimlerine katılmasını onayladı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • ilcan 1 ay önce Şikayet Et
    Nerede batı seviciler nerede medeniyet Avrupa diyen bey ses varmı
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Nerede Avrupa demokradisisi
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Almanya da Türk bankaları var. Onlar açsın o zaman.....
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 ay önce Şikayet Et
    Bizde olsa, bankalar hesap açmak için sıraya girerler!!! Onlar ise, HER KONUDA OLDUĞU gibi MİLLİYETÇİ duygularla hareket ediyorlar... Helal olsun... KEŞKE BİZ DE ONLAR GİBİ OLABİLSEK !!!
    Cevapla
  • Urfali 1 ay önce Şikayet Et
    Super olmus. Kurtlere yapilan oyunlarin aynisi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR