Öldürülen Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi kimdir? Dikkat çeken kariyeri

Şam’da bulunan İran Konsolosluğu’na yönelik saldırıda hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi, Suriye ve Lübnan'da üstlendiği kritik görevlerle biliniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2024 00:46 GÜNCELLEME 02.04.2024 00:46 DÜNYA
Öldürülen Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi kimdir? Dikkat çeken kariyeri
Öldürülen Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi kimdir? Dikkat çeken kariyeri

İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin hayatını kaybettiği duyuruldu.

AA muhabirinin İran medyasından derlediği bilgilere göre, Tuğgeneral Zahidi, 2 Kasım 1960 yılında İran’ın İsfahan kentinde dünyaya geldi.

Devrim Muhafızları'na 1980 yılında katılan Zahidi, İran-Irak savaşında saha komutanlığı yaptı.

Zahidi, 1986-1991 yılları arasında İmam Hüseyin 14. Tümen Komutanlığı yaptıktan sonra 1995 yılında kısa süreliğine Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini üstlendi.

Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini 2005-2008 yılları arasında sürdüren Zahidi, 2008-2016 yılları arasında Kudüs Gücü’nde faaliyet gösterdi ve Devrim Muhafızları Ordusu’nun Suriye ve Lübnan’da görev yapan komutanıydı.

Zahidi 2016-2019 yılları arasında ise Devrim Muhafızları Operasyonlar Komutan Yardımcılığı görevinde bulundu.


 

İran medyasında yayınlanan görüntülerde, Zahidi’nin ABD’nin Uluslararası Bağdat Havaalanı yakınındaki saldırısında öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutan General Kasım Süleymani ve aynı gücün hali hazırdaki komutanı İsmail Kaani başta olmak üzere İran’ın üst düzey komutanları ile farklı tarihlerde yayınlamış fotoğraflarına yer verildi.

Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı açıklamada, Şam’daki saldırıda Tuğgeneral Zahidi’nin yanı sıra bir diğer üst düzey komutan olan Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • Gözlükçü 1 ay önce Şikayet Et
    Onbinlerce Ehl-İ Sünnet Müslümanın katliamından sorumlu şeytanlardan sadece biri. Canlarını kurtaranlar Türkiye'ye zorunlu göç etmişlerdir. Aileler dağılmış, perişan olmuşlardır. Cehennem ateşi bol olsun, bu şeytanın.
    Cevapla
  • Fetih Ruhu 1 ay önce Şikayet Et
    Arap ülkelerinin başlarında ingiliz,abd israile hizmet eden seçilmiş kuklalar,piyonlar olduğu müddetçe dahaçok Mazlum,Müslüman kanı akmaya devam eder!Halkları dirilişi kendi ülkelerinde başlatmalı,gaflet kefenini yırtıp atmalı,sonrası yahudinin defterini dürmek çok kolay!
    Cevapla
  • Siirt 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar mı mazlum, Acem kafalı. Bunlar; Suriye'de ve Irak'ta Ehl-i Sünnet Müslüman katliamı yapan elleri kanlı olanlar. Bil de yaz. Araplarla alıp veremediğin nedir.
    Cevapla
  • ruhi 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi la şeytan İran, vursana. Yer mi maçan? Ulan sizin kadar alçak bir millet yok, persin tohumları
    Cevapla
  • Bahtsız 1 ay önce Şikayet Et
    İntikam büyükmüş,Bugüne kaç İsrail saldırısına cevap verdin İran
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Allah bir zalimden başka bir zalimi kullanarak intikam alandır.Suriyede öldürdüğünüz masumların kani yerde mi kalacak zannettiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR