Türkiye Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ikinci ülke oldu!

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) internet sitesindeki verilere göre Türkiye, Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran 2'nci ülke oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2024 21:29 GÜNCELLEME 03.04.2024 09:23 DÜNYA
Türkiye Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ikinci ülke oldu!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ikinci ülke oldu!

İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları sürerken, Gazze halkına tüm dünyadan yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.

TÜRKİYE EN ÇOK YARDIM GÖNDEREN İKİNCİ ÜLKE OLDU

COGAT'ın 31 Mart verilerine göre, İsrail'in engellemelerinin devam ettiği ve girişine çok az miktarda izin verdiği yardımlarda yüzde 26'lık insani yardım oranıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilk sırada yer aldı. Yardımların yüzde 23'ünü gönderen Türkiye, en fazla yardım yapan ikinci ülke oldu.

TÜRKİYE'Yİ, SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR İZLEDİ

Türkiye'yi yüzde 16'yla Suudi Arabistan, onu da yüzde 8'le Katar izledi.

COGAT'ın aynı tarihte yaptığı paylaşıma göre, 26 Mart'tan itibaren Gazze Şeridi'ne girmesine izin verilen toplam 21 ambulanstan 9'u Türkiye tarafından bağışlanırken Türkiye, bu konuda ilk sırada yer aldı. Türkiye'yi 8 ambulansla Kuveyt takip etti.

Türkiye, İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana Mısır ile koordinasyon halinde Gazze'ye kapsamlı insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.

İsrail, Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye insani yardımların girişine izin vermesi için yapılan uluslararası çağrıları dikkate almıyor.

Tel Aviv yönetimi, Uluslararası Adalet Divanının, Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasında, Gazze'ye insani yardımlara izin verilmesi konusunda aldığı geçici tedbir kararını da uygulamayı reddediyor.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Morelli 3 ay önce Şikayet Et
    Gonderilen yardimlarin cogu kullanima tarihi gecti yani malesef cope zionist israil izin vermedikce bosuna
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    akp düşmanlığı yapan yeniden refahlılar duysun ticareti keselim diyen ve ak partiyi eleştiren refahlılara sunu söylemek gerek türkiyede en büyük tank modernızasyonu hangi hükümet kime vermişti. tabiki erbakan israillere ....
    Cevapla
  • Soysal 3 ay önce Şikayet Et
    BU terör devletinden ancak bu beklenir. Yıkıl israil enkazını göreyim sana devlet diyenin yüzüne tüküteyim.
    Cevapla
  • Gakkoş 3 ay önce Şikayet Et
    Yetmez farklı şeyler yapmak gerek artık.
    Cevapla
  • Demokrasi Ozanı 3 ay önce Şikayet Et
    Balık tutmayı öğretin yeter. Gene en fazla yardımı biz yaptık mantığı ve kibiri. Akıllanmamışlar. Peygamber Efendimiz (A.S) Bir elin verdiğini öbür el bilmemesi gerekir buyurmuşlardı. Bunlar hala haberlerde bol kepçe yalan. Aynen fetö nün afrikada bir ineği 5 bin kişi adına kurban kesip paraları Hılerıy Cilintona seçim bağışı yaptıkları gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR