Kanada'da alçak saldırı! İki kişi balta ve bıçakla camiye saldırdı

Kanada'nın Manitoba eyaletindeki Abu Bakr Al-Siddique Toplum Merkezi isimli camiye, kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2024 21:51 GÜNCELLEME 04.04.2024 21:53 DÜNYA
Kanada'da alçak saldırı! İki kişi balta ve bıçakla camiye saldırdı
Kanada'da alçak saldırı! İki kişi balta ve bıçakla camiye saldırdı

Kanada medyasındaki haberlere göre, salı günü meydana gelen olayda iki saldırgan Winnipeg kentindeki camiyi hedef aldı. Saldırganların, ibadethanenin kapısını ellerindeki balta ve bıçaklarla tahrip ettiği ve zorla içeri girmeye çalıştığı belirtildi.

SALDIRGANLAR KAÇTI

CTV News'e konuşan cami görevlisi Shaqir Shaikh, sabah 4.00 civarında birinin elinde balta, diğerinin ise bıçak bulunan iki kişinin camiye zorla girmeye çalıştığını söyledi.

Hemen acil yardım hattı 911'i aradığını belirten Shaikh, polisin olay yerine ulaşmasından önce saldırganların kaçtığını aktardı.

Müslüman toplumunun saldırıdan endişe duyduğunu dile getiren cami yetkilisi Adnan Sıddıki de "Cami cemaati gerçekten üzgün. Saldırının amacının ne olduğunu bilmiyoruz." dedi.

"KAPSAMLI BİR SORUŞTURMA YÜRÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) Direktörü Stephen Brown ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bu noktada Winnipeg polisini, bu saldırı hakkında potansiyel olarak nefret odaklı olup olmadığı da dahil olmak üzere, kapsamlı bir soruşturma yürütmeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Cami yönetimi, ramazan ayı dolayısıyla Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği camide güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Adige 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu saldırı bir sinagoga yapılsa haftanın 7 günü 24 saat polis nöbet tutar.
    Cevapla
  • Tuzla 3 hafta önce Şikayet Et
    Sudanlilarin yogun yasadigi bir il zaten yerli halk 100$ a Adam keser birini bulmuslardir red neck ler
    Cevapla
  • ssk emeklisi 3 hafta önce Şikayet Et
    sizi sevmek için gelmişler, gecenin köründe niye gelecekler, kapıyı açabilselerdi sizi öldürmeye katliam yapmaya gelmişler siz öyle tedbirsiz uyuşuk uyuşuk yaşayın,
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR