İsviçre'de hükümeti AİHM'e şikayet eden kadınlar kazandı

4 kadın, yaşlarından dolayı iklim değişikliğinin kendilerini etkilediği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) İsviçre aleyhinde açtığı davayı kazandı. AİHM, İsviçre'nin çevre kirliliğini azaltma çalışmalarını yetersiz buldu

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2024 16:22 GÜNCELLEME 09.04.2024 16:22 DÜNYA
İsviçre'de hükümeti AİHM'e şikayet eden kadınlar kazandı
İsviçre'de hükümeti AİHM'e şikayet eden kadınlar kazandı

İsviçre merkezli İklim Koruma için Yaşlı Kadınlar (KlimaSeniorinnen) kurumundan çoğunluğu 70'lerinde olan dört kadın, yaşlarından dolayı iklim değişikliğiyle bağlantılı sıcak hava dalgalarının kendilerini savunmasız hale getirdiğini belirterek AİHM'ne İsviçre devletine karşı dava açmıştı. AİHM, İsviçre'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8’inci Maddesini ve 6’ncı Madde’nin 1’inci Fıkrasını ihlal ettiği yönünde karar verdi.

"YÜKÜMLÜLÜKLER YERİNE GETİRİLMEDİ"

AİHM bağlayıcılığı bulunan karar açıklamasında, "Mahkeme, İsviçre Konfederasyonu'nun iklim değişikliği konusunda Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmediğine karar vermiştir." dedi.

Mahkeme, İsviçre'nin sera gazı emisyon azaltım hedeflerini tutturamadığını belirtti. AİHM'in bu kararı, iklim değişikliği konusundaki ilk kararı olduğu ve birlikteki diğer ülkelere de emsal olabileceği kaydedildi.

KAYNAK : DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR