İtalya’da hidroelektrik santralindeki patlamada ölü sayısı 5’e yükseldi

İtalya’nın Bologna şehri yakınlarındaki hidroelektrik santralinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2024 20:26 GÜNCELLEME 11.04.2024 20:31 DÜNYA
İtalya’da hidroelektrik santralindeki patlamada ölü sayısı 5’e yükseldi
İtalya’da hidroelektrik santralindeki patlamada ölü sayısı 5’e yükseldi

İtalya’nın Bologna şehri yakınlarında bir hidroelektrik santralinde 9 Nisan'da patlama meydana geldi. Roma merkezli Enel Enerji Şirketi’ne ait tesiste yeraltında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı kayıp 2 işçinin bulunmasıyla 5’e yükseldi. Yetkililer, tesiste dalgıçlar tarafından yapılan arama sonucu ulaşılan 2 işçinin cansız bedeninin yapay Suviana Gölü’nün yaklaşık 40 metre altındaki türbin bölümünde bulunduğunu belirtti. Kayıp 2 işçiyi arama çalışmalarının sürdüğünü aktaran yetkili, kazanın nedenine ilişkin soruşturmanın da devam ettiğini bildirdi.

ÇALIŞANLARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Kazanın ardından İtalya’da işyeri güvenliği konusunda işçi sendikaları tarafından endişeler dile getirilirken, İtalya genelinde çalışanlar, 4 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. “Yeter Artık” yazılı pankartlar taşıyan protestocular güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve denetlenmesini istedi. Enel çalışanları ise bugün 8 saatlik bir grev gerçekleştirdi. Sendikalar, Enel çalışanlarının yarısından fazlasının greve katıldığını belirtirken, şirket bu rakamın yüzde 9'un altında olduğunu iddia etti.

KAYNAK : İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ahmet kililioglu 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah daha fazla sızı rezil etsin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR