Hamas: İsrail, Filistinli mahkumlara karşı en çirkin suçları işliyor

Hamas, İsrail'in hapishanelerindeki 9 bin 500 Filistinli mahkuma karşı "en çirkin suçları" işlediğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 12:30 GÜNCELLEME 17.04.2024 12:30 DÜNYA
Hamas: İsrail, Filistinli mahkumlara karşı en çirkin suçları işliyor
Hamas: İsrail, Filistinli mahkumlara karşı en çirkin suçları işliyor

Hamas, İsrail'in hapishanelerindeki 9 bin 500 Filistinli mahkuma karşı "en çirkin suçları" işlediğini bildirdi.

Filistin Esirler Günü dolayısıyla Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci hapishane yönetimi, tıbbi ihmal, işkence ve doğrudan öldürme dahil olmak üzere mahkumlara karşı en çirkin suçları uygulamaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023’ten beri mahkumlara yönelik korkunç suçlar nedeniyle cezaevlerinde 16 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, İsrail’in söz konusu saldırılardan yararlanarak Gazzeli Filistinlilere yönelik zorla kaybetme, alıkoyma ve işkenceyle öldürme suçunu da işlediği vurgulandı.

İSRAİL MAHKUMLARA KARŞI SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Hamas, İsrail'in Gazzeli mahkumlara karşı "savaş suçu" işlediğini de bildirdi.

İsrail'le esir takası anlaşmasını tamamlamak için her türlü çabanın gösterileceği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tutukluların gözaltı yerlerinde maruz kaldıkları işkence, ölüm ve infazların devam etmesi karşısındaki uluslararası sessizliği esefle karşılıyor, onların kurtarılması ve derhal serbest bırakılması için müdahale çağrısında bulunuyoruz. Dünyadaki insan hakları ve insani yardım kuruluşlarına da işgalcilerin tutuklulara karşı işlediği suçları açığa çıkarmaları ve onlara karşı işlenen suçların durdurulması için baskı yapmaları ve bunların faillerini uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılamaları çağrısında bulunuyoruz."

Hamas’a göre İsrail hapishanelerinde 3 bin 660’ı idari tutuklu, 56’sı gazeteci, en az 80 kadın ve 200’den fazla çocuk olmak üzere 9 binden fazla Filistinli bulunuyor.

Tel Aviv yönetimi, Gazze'de yaklaşık 134 İsrailli esir bulunduğunu tahmin ederken, Hamas bunların 70'inin İsrail'in rastgele saldırılarında öldürüldüğünü açıklamıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ÇİRKİN ötesi. 1 hafta önce Şikayet Et
    Okullar, Hastaneler, Mahkumlar, Bebekler, Sivillere yaptıkları
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR