Danimarka, Ukrayna'ya 313 milyon dolarlık askeri yardım yapacağını açıkladı

Danimarka, Ukrayna'ya yaklaşık 313 milyon dolarlık askeri yardımda bulunacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 15:24 GÜNCELLEME 17.04.2024 15:24 DÜNYA
Danimarka, Ukrayna'ya 313 milyon dolarlık askeri yardım yapacağını açıkladı
Danimarka, Ukrayna'ya 313 milyon dolarlık askeri yardım yapacağını açıkladı

Danimarka Savunma Bakanlığından, Ukrayna'ya yardıma ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Ukrayna'ya yaklaşık 313 milyon dolarlık askeri yardımda bulunulacağı belirtilen açıklamada, yardımın Ukrayna'nın savunma sanayisi ve deniz kuvvetlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra diğer askeri teçhizat ve mühimmatın tedarik ve üretiminde katkı sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, bu yardımla ülkesinin, "Ukrayna'nın özgürlük mücadelesine verdiği koşulsuz desteğin" altını çizdiğini bildirdi.

Martta birçok Ukraynalı savunma sanayisi şirketini ziyaret ettiğini aktaran Poulsen, "Gelecekte (Rusya'ya karşı) savaşta fark yaratmaya yardımcı olacak ve Ukrayna'nın ihtiyaç duyacağı askeri ekipmanı tedarik edecek bu yatırımların büyük bir işbirliği potansiyeline sahip olduğu açık." ifadesini kullandı.

Danimarka, martta Ukrayna'ya yaklaşık 336 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Mert 1 hafta önce Şikayet Et
    Taşıma suyla değirmen bu kadar çalışır. Şimdiki her yardım için tavizler alınmadan vermezler ikiyüzlü batılı sömürücüler
    Cevapla
  • cahit 1 hafta önce Şikayet Et
    Yapın yapın Rusya alayınızın hakkın dan gelecek bir gecelik oparesyonla yok eder tiyatrocuya çok yardım edin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR