Hamas lideri Heniyye'nin yeğeni şehit oldu

Ramazan Bayramı'nın ilk günü İsrail'in düzenlediği saldırılarda 3 oğlu ve 4 torunu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin yeğeni Muhammed Heniyye de bugün düzenlenen saldırıda şehit edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 19:09 GÜNCELLEME 17.04.2024 19:09 DÜNYA
Hamas lideri Heniyye'nin yeğeni şehit oldu
Hamas lideri Heniyye'nin yeğeni şehit oldu

  HABER7

Soykırımcı İsrail'in bugün düzenlenen saldırılarında Gazze'de yine ağır kayıplar verildi. Ramazan Bayramı'nın ilk günü bir mülteci kampına düzenlenen saldırıda 3 oğlu ve 4 torunu şehit olan olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye bir acı haber daha geldi. 

YEĞENİ DE ŞEHİT EDİLDİ

Hamas lideri İsmail Heniyye’nin yeğeni Muhammed Heniyye, bugün  yapılan saldırılarda şehit edildi. Heniyye'nin yeğeni Muhammet Abdülkerim Heniyye’nin şehadet haberi sonrası “Mescid-i Aksa’ya feda olsun. İslam’a feda olsun. Müslümanlara feda olsun.” denildi. 

3 OĞLU VE 4 TORUNU ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Ramazan Bayramı'nın ilk günü Şati Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli 3 oğlu ve Muna, Emel, Halid ve Rezzan isimli torunları şehit edilmişti. Heniyye, "çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiğini" söylemişti.



Haniye'nin eşi Ümmü Abdusselam, şehadet haberlerini tedavi gördüğü hastanede alarak iki rekat şükür namazı kılmıştı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas liderinin acı haberi üzerine Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek üç çocuğu ve 4 torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletmişti. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Mehmet/Diyar 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah şehadetini kabul etsin...
    Cevapla
  • Türkiyecumhuriyeti 1 hafta önce Şikayet Et
    İsmail Haniyye bugün itibari ile tüm müslümanların atasıdır. Eee davan için bedel ödemek kolay mı? Ne büyük sınavınız varmış ve dimdik, sarsılmadan şeytanın karşısında dikleniyorsunuz. Ayaklarınızdan öpüyorum, Allah bizi affetsin, aciziz, elimiz yeterince uzanmıyor, hiçbirimiz nefslerimizi terbiye edip mü-min olmayı başaramıyoruz. Ama içimiz yanıyor, kalbimiz, dualarımız, gücümüz nispeti
    Cevapla
  • Aslan 1 hafta önce Şikayet Et
    Muslimanlar bitmis dunyanin sonu yakin
    Cevapla
  • Türkiye için 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah kimseye göstermesin böyle acıyı kahbe İran a güven ip de iş ortaklığı yapınca her şeylerin den oldular çok acı
    Cevapla
  • -Gözlemcí 1 hafta önce Şikayet Et
    İlahi ya rabbim zalimleri perişan eyle.Filistini zaferle müjdele .künfe yekün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR