Birleşmiş Milletler: Gazze'de nüfusun yüzde 70'i gençlerden oluşuyor

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de nüfusun yüzde 70'inin 30 yaş altı gençlerden oluştuğunu, hemen hepsinin daha önce görülmemiş düzeyde travma, şiddet, hastalık ve gıda güvencesizliğiyle mücadele ettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 21:40 GÜNCELLEME 17.04.2024 21:42 DÜNYA
Birleşmiş Milletler: Gazze'de nüfusun yüzde 70'i gençlerden oluşuyor
Birleşmiş Milletler: Gazze'de nüfusun yüzde 70'i gençlerden oluşuyor

BM Siyasi ve Barış İnşası İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen "Akdeniz’deki güvenlik sınamalarının ele alınmasında genç bireylerin rolü" konulu oturumda üye ülkeleri bilgilendirdi.

Gençlerin karar mekanizmalarına anlamlı bir şekilde dahil edilmesinin herkes için öncelik olması gerektiğinin altını çizen DiCarlo, Güney ve Doğu Akdeniz'de gençlerin nüfusun yüzde 55'ini temsil ettiğini kaydetti.

DiCarlo, bölgede 2011'de gerçekleşen gösterilerin öncülüğünü gençlerin yürüttüğünü anımsatarak, aynı zamanda şiddet yanlısı ve aşırıcı grupların gençleri nasıl sömürdüğünün de görüldüğünü dile getirdi.

ÇATIŞMA BÖLGELERİ DÜNYADAKİ HER 4 GENÇTEN BİRİNİ ETKİLİYOR

Gençlerin aynı zamanda Akdeniz'deki tehlikeli yolculuğa çıkanların çoğunu oluşturduğuna dikkati çeken DiCarlo, "Dünya genelinde 4 gençten 1'inin çatışmadan etkilendiği tahmin ediliyor. Özellikle gençler ve kadınlar sömürü, taciz ve ihmale daha açık durumda." uyarısında bulundu.

DiCarlo, çatışmalarda doğrudan ölümlerin yüzde 90'ının genç erkekler arasında gerçekleştiğini bildirdi.

GAZZEDEKİ NÜFUSUN YÜZDE 70'İ 30 YAŞ ALTINDA

Akdeniz'in bir bölümünde korkunç bir felaket gerçekleştiğine dikkati çeken DiCarlo, 7 Ekim Hamas saldırısı ve sonrasında Gazze'de çok sayıda can kaybı olduğunu hatırlattı.

DiCarlo, "Gazze'de nüfusun yüzde 70'i 30 yaş altı gençlerden oluşuyor. Hemen hemen hepsi daha önce görülmemiş düzeyde travma, şiddet, hastalık ve gıda güvencesizliğiyle mücadele ediyor. Gazze'de tüm okullar kapalı. Bu da 625 binden fazla öğrenciyi etkiliyor." bilgisini paylaştı.

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • hiç 1 hafta önce Şikayet Et
    Düzenli rapor ver. Gençmişler diye bilgi veriyor. Yani sağ koymayın bilgisi. Rezil katil sürüleri....
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Birleşmiş milletler siyonizmin pençesindeki bir kurumdur ve yapacağı olumlu bir işi yoktur.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ya zalimler elinizden her şeyinizi almış tuzak kurup İsrail askerlerini gebertmeye çalışsanız o kadarda mi acizsiniz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR