Ermenistan'a ABD desteği!

Washington ile Erivan, askeri alanda ortaklığını geliştirmek istiyor. ABD'den gelen açıklamada, bazı konularda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 21:46 GÜNCELLEME 17.04.2024 21:46 DÜNYA
Ermenistan'a ABD desteği!
Ermenistan'a ABD desteği!

Rusya ile arasına mesafe koyan Ermenistan, ABD'nin desteğini almaya hazırlanıyor.

Washington yönetimi, yakın döneme kadar Moskova'nın stratejik ortağı olan Ermenistan'a askeri yardım sağlayacak.

ABD'nin Ermenistan Büyükelçisi Kristina Kvien, verdiği bir demeçte, "hızla genişleyen ABD-Ermeni ilişkilerine" değindi.

Kvien, Erivan'la temasların "hemen hemen her alanda genişlediğini ve derinleştiğini" söyledi. Buna askeri iş birliğinin de dahil olduğuna dikkat çekildi.

ABD ile Ermenistan arasında askeri ortaklık

"Ermenistan barışı koruma ve diğer barışçıl çabalar gibi konulara katılımını genişletmek istiyor." diyen Kvien, şu ifadeleri kullandı:

Pek çok farklı alandan bahsediyoruz. Savunma konusunda Ermenistan'a nerede yardımcı olabileceğimizi görmeye çalışıyoruz.

Anlaşmaya vardılar

"Eurasianet" internet sitesinde, ABD-Ermeni askeri iş birliğinin birçok yönünün henüz sonuçlandırılmayı beklediği kaydedildi. Ancak Kvien, iki ülkenin "halihazırda birkaç konuda anlaşmaya vardığını" belirtti.

Zırhlı ambulans tedariki

Bu kapsamda ABD'nin, Ermenilerin zırhlı ambulans tedariki talebini kabul ettiği bilgisi paylaşıldı. Taraflar, şu anda teslimat takvimi üzerinde görüşüyor.

Rusya ile ipler gerildi

Ermenistan hükümeti, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusu karşısında ezici bir yenilgi yaşadıktan sonra Rusya'dan siyasi ve ekonomik olarak uzaklaşmaya başladı. Erivan'da yetkililer, Kremlin'in kendilerine yönelik güvenlik taahhütlerini yerine getirmediğini düşünüyor.

350 milyon dolarlık yardım teklifi

Bu süreçte Avrupa Birliği ve ABD devreye girerek, nisan başında Ermenistan'a 350 milyon dolarlık yardım teklifinde bulundu.

 

KAYNAK : Eurasianet
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Netitrebet 1 hafta önce Şikayet Et
    Rusyayla kavga eden herkes, ABD nin radarına takılıp, kucağına düşüyor. Rusyayı çevrelemek için her fırsatı değerlendiriyor johnny.
    Cevapla
  • Kızıl Elma 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD, Ermenistan'da askeri üs açmadan Zengezur koridoru yıldırım operasyonları ile ilhak edilmeli.
    Cevapla
  • Halil kilic 1 hafta önce Şikayet Et
    Aslında bu bizim için büyük bir avantaj. Bu durumda ruslardan yardım anlamayacaklar. Bizim derhal AZERBEYCANLA sinir koridoru açmamız gerek.
    Cevapla
  • Recep oto 1 hafta önce Şikayet Et
    Ermenistan akıllı ol ABD ye yanaşma sana pahalıya patlayacak bu coğrafyada seni rahat bırakmazlar
    Cevapla
  • nevzat erdoğan 1 hafta önce Şikayet Et
    onlar ne yaparlarsa yapadursunlar,,biz zengezur koridoru bir an önce tamamlayalım,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR