Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...

Hollanda Parlamentosu, AB'nin Türkiye'yle Gümrük Birliği Anlaşması'nda güncelleme yapmasını, Kavala ve Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki AİHM kararlarının uygulanması şartına bağlayan tasarıyı kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 11:17 GÜNCELLEME 18.04.2024 11:17 DÜNYA
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...

Hollanda Parlamentosu, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile Gümrük Birliği Anlaşmasının modernizasyonunun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması yönündeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanması şartına bağlanmasına yönelik kararı kabul etti.

Eski AB Türkiye Raportörü olan Hollandalı vekil Kati Piri ile Hollanda Parlamentosu'nun ilk Süryani vekili İsa Kahraman'ın ortak önergesinde, Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılmaması halinde Hollanda'nın Türkiye'yle Gümrük Birliği Anlaşması'nın modernizasyonunun AB'de görüşülmesini bloke etmesi çağrısı yer almıştı.

Piri, X hesabından yaptığı paylaşımda, önergesinin kabul edildiğini söyledi:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasına ilişkin kararları uygulanmadan, Türkiye ile gümrük birliği modernizasyonu mümkün değil. Hollanda Parlamentosu, İsa Kahraman ile beraber verdiğimiz önergeyi AB Konseyi öncesinde kabul etti."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 314 TÜMÜ
  • Bu Bir Emirdir 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'nin eli mahkum itaat edecek...
    Cevapla
  • Uzun 1 hafta önce Şikayet Et
    ZANGOÇ.Nerden biliyorsun.Aptala malum olur.
    Cevapla
  • Kızıl Elma 1 hafta önce Şikayet Et
    Kavala ve Demirtaş'ın serbest bırakılmasını isteyenlerle Bayraktar'a saldıranlar aynı odaklar, 100 yıllık Sabetay-Ermeni-Rum medyası, batıdan emir alıyorlar, tek amaçları Müslümanları bu topraklardan sürmek. Maalesef yazılı-görsel medya, sosyal medya tamamen ellerinde, Türk gençlerini İslam düşmanı haline getirip devşiriyorlar, çok büyük tuzaklar kuruluyor bu millete
    Cevapla
  • memo can 1 hafta önce Şikayet Et
    kahraman ermeni pislige bak. bu ermeniler her yerde. size ne. zaten antlasma bes para etmez iptal edin daha iyi. Hollanda mi baski yapacakmis. güldürtmeyin beni kendini abd sandi galiba.
    Cevapla
  • Yatırım Hesap 1 hafta önce Şikayet Et
    Herkes kendi köpeğini savunuyor
    Cevapla
  • mmo 1 hafta önce Şikayet Et
    suç ahlaksızda değil, onun konuşmasını dinleyende.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR